Aksaray
DOLAR31.9682
EURO35.0861
ALTIN2417.2

Çalışanlar “Mesele Asgari Ücret Değil”

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Çalışanlar “Mesele Asgari Ücret Değil”
2024 Yılı asgari ücreti konusunda konuşan çalışanlar asgari ücret zammından önce bugünün fiyatlarının kayıt altına alınması gerektiğini söylediler.

Ekonomik kriz nedeniyle sıkıntılı günler geçiren çalışanlar son günlerde ülke gündemine oturan asgari ücret tahminleri konusunda görüş bildirmezken market raflarındaki ürünlerin asgari ücret zammından önce kayıt altına alınmasını ve asgari ücret zammından sonra sıkı bir şekilde denetim yapılması gerektiğini belirttiler.

2022 ve 2023 Yıllarında enflasyon farkı olarak Ocak ayı haricinde ikinci bir zam alan asgari ücretli çalışanlar yapılan her zamdan sonra alım güçlerinin bir önceki maaşlarına göre çok daha fazla azaldığını belirterek yaptıkları açıklamalarda; “Ülkemizde yaşanan süreçten etkilenmeyen kimsenin olmadığını düşünüyoruz. Aksaray’da çalışanların çok büyük bölümü asgari ücret veya asgari ücret bazlı maaşlarla geçimlerin i sürdürüyor. Aksaray Organize Sanayi Bölgesindeki (OSB) fabrikaların neredeyse tamamına yakını çalışanlarına asgari ücret verirken çok az bir fabrika bunun üzerinde primlerle çalışanlarına destek veriyor. Geçen sene bu zamanlar 5 bin 500 lira seviyesinde olan asgari ücret zamla 8 bin 500 liraya çıkartılmış ancak gelen zamlarla 5 bin 500 liraya aldığımız ürünleri alamaz olmuştuk. Bu sorun nedeniyle Cumhurbaşkanımızın talimatı ile asgari ücret Temmuz ayından sonra 11 bin 400 liraya çıkartılmış ve bunun hemen ardından da ev kiraları 3-4 katına çıkartılmıştı. Yani asgari ücrete yapılan her kuruş zamdan sonra birileri hemen ertesi gün asgari ücret bahaneleri ile ev kiraları, temel ihtiyaç malzemeleri ve diğer zorunlu giderlere kat ve kat zamlar yapıyorlar. Şimdilerde haberlerde her gün asgari ücretin ne kadar zamlanacağı haberlerini görüyoruz. Bunu bizlerden fazla ev sahiplerimiz, marketçiler ve diğer fırsatçılar bekliyorlar. Bizler artık asgari ücrete gelecek zamdan sonra neleri daha rahat alabileceğimizi değil neleri alışveriş listemizden çıkartabileceğimizin hesabını yapıyoruz. Bu sene Cumhurbaşkanımız ara zam olmayacağını açıklamış. Allah ondan razı olsun. Bu sene en azından ev sahiplerimiz gelip de “Yılda iki defa zam alıyorsunuz. Kiranıza en az yüzde 200 zam yaptım” diyemeyecek.

Asgari ücret ister 20 bin ister 15 bin olsun, market raflarındaki ürün fiyatları, kira fiyatları ve diğer giderlerimiz kayıt altına alınmadığı sürece zamlar bizlerin değil fırsatçıların yüzlerini güldürecek. Gelecek zamlar sonrası artacak maliyetler nedeniyle kimler işsiz kalacak veya kredi kartı borçlarımız ne kadar zamlanacak bizler onları düşünüyoruz” dediler. (Haber: E.BUDAK)

Anahtar Kelimeler:
  • 0
    SEVDİM
  • 1
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Trafik Kazasında 1 Kişi Öldü, 4 Kişi YaralandıÖnceki Haber

Trafik Kazasında 1 Kişi Öldü, 4 Kişi Yar...

Çiftçiler “Yakında Su Ararken Petrol Bulacağız”Sonraki Haber

Çiftçiler “Yakında Su Ararken Petrol Bul...

Yorum Yazın

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar