Aksaray
DOLAR31.9682
EURO35.0861
ALTIN2417.2

Belde ve İlçelerde MHP Rüzgârı

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Belde ve İlçelerde MHP Rüzgârı
Pazar günü yapılan yerel seçimlerde ilçe ve beldelerden gelen sonuçlar Aksaray merkez dışında MHP’yi 1’nci parti durumuna getirdi.

31 Mart Pazar günü yapılan seçim sonuçlarında Aksaray merkez belediyesini mevcut belediye başkanı Evren Dinçer Kazanırken 7 ilçe ve 14 beldede de sonuçlar büyük oranda belli oldu. İl ve ilçe seçim kurulları tarafından açıklanmayan ve kesin olmayan sonuçlara göre adalet ve Kalkınma Partisi 7 ilçeden 3’ünü (Eskil, Sultanhanı, Ağaçören) kazanırken Milliyetçi Hareket Partisi yine 7 ilçenin 3’ünü (Ortaköy, Gülağaç, Sarıyahşi) kazandı. Seçimlerin en çekişmeli ilçesi olan ve seçim gecesi 3 farklı partinin de öne geçtiği ilçe olan Güzelyurt ilçesinde ise kesin olmayan sonuçlara göre İyi parti 1 oy farkla seçimleri önde tamamladı.

Merkez ve ilçelere bağlı toplam 14 beldede de seçim sonuçları tahminlerin büyük oranda aksine çıktı. Beldelerdeki seçim sonuçlarına göre Milliyetçi Hareket Partisi kesin olmayan sonuçlara göre 6 beldede (Bağlıkaya, Gülpınar, Helvadere, Eşmekaya, Ihlara, Selime) seçimleri zafer ile sonuçlandırırken Adalet ve Kalkınma Partisi 14 beldeden 3’nde (Topakkaya, Sağlık, Yenikent) seçimleri önde tamamladı. 2 Belde (Saratlı, Yeşiltepe) ile seçimlere katılan Cumhuriyet Halk Partisi iki beldede de seçimleri ikinci sırada tamamlarken bir önceki dönem kaybettiği Taşpınar beldesinde yeniden kazanarak 1 belde belediye başkanlığı kazanırken bütün bölgelerde seçimlere iddialı giren İyi parti ise 2 beldede (Yeşiltepe, Yeşilova) seçimi önde tamamladı. Seçimlerde büyük bir sürpriz yapan Sol Parti adayı Saratlı beldesinde seçimleri önde tamamlarken seçim sonuçlarının en kesin olduğu Demirci’de de Büyük Birlik Partisi seçimleri açık ara önde tamamladı.Açıklanan seçim sonuçlarına göre bir önceki dönemde 7 ilçenin 6’sını kazanan Ak Partinin ilçe sayısı 3’e düşerken 1 İlçeyi kazanan MHP’de 3 ilçede seçimi önde tamamlayarak ilçe belediye başkanlık sayısını eşitledi. Daha önceki seçimlerde ilçe belediye başkanlığı bulunmayan İyi Parti de kesin olmayan sonuçlara göre 1 İlçe ile seçimleri tamamladı.Merkez ve ilçelere bağlı toplam 14 beldeden 6’sını kazanan MHP beldelerde çoğunluğu ele geçirirken Ak parti 3 belde, İyi Parti 2 belde, CHP 1 belde, BBP, 1 belde ve Sol partide 1 belde ile 31 Mart seçimlerini tamamladı. (Haber: E.BUDAK)

 

Anahtar Kelimeler:
  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Erel “Akşener Gereğini Yapıp İstifa Etmeli”Önceki Haber

Erel “Akşener Gereğini Yapıp İstifa Etme...

Katılım Yüzde 72’de KaldıSonraki Haber

Katılım Yüzde 72’de Kaldı

Yorum Yazın

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar