Aksaray
DOLAR31.9682
EURO35.0861
ALTIN2417.2

Erel “Akşener Gereğini Yapıp İstifa Etmeli”

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Erel “Akşener Gereğini Yapıp İstifa Etmeli”
31 Mart seçimlerini değerlendiren geçmiş dönem İyi Parti milletvekili ve kurucular kurulu üyesi Ayhan Erel İyi partinin aldığı sonucun karşılığı olarak genel başkan Akşener’in istifa ederken partiyi genel kurula götürmesini istedi.

Milliyetçi Hareket Partisinden ayrıldıktan sonra İyi Partinin Aksaray’da teşkilatlanmasında ve Ankara’da kurulmasında büyük emekleri olan ve geçtiğimiz dönemde Aksaray milletvekili olarak Aksaray’ı 5 yıl boyunca Türkiye Büyük Millet Meclisinde temsil eden Ayhan Erel 31 Mart yerel seçim sonuçlarını değerlendirdiği programda gazeteci Nazmi Çalışkan’ın sorusu üzerine yaptığı açıklamada sonuçların İyi Parti için mağlubiyet anlamında geldiğini belirterek genel başkanın alınan sonucun karşılığında gerekeni yaparak istifa etmesi gerektiğini söyledi.

 

Erel yaptığı açıklamada; “İyi Partinin Ankara’daki oyu yüzde 1 bile değil, İyi parti seçmeninin tamamı neredeyse Mansur beye oy vermiş. İstanbul’da yüzde 1 veya 2’lerde İyi partinin oy oranı demek ki orada da Ekrem beye oy vermiş seçmen. Sayın genel başkanın tutum ve bu davranışı iyi partinin harakiri yapmasına sebep olmuştur. En başta da söyledim bu seçim sonuçlarının sorumlusu sayın genel başkandır. Ben en kısa sürede gereğini yerine getirerek istifa kararı verip partiyi olağanüstü kongreye götürüp, partinin tekrar kuruluş felsefesine fabrika ayarlarına dönmesi Türk siyasi hayatı açısından, Türk demokrasisi açısından, oluşan merkezdeki boşluğu doldurma açısından bence önemli. Zira Ak Parti artık bu saatten sonra toparlanması, tekrar eski gücüne erişmesi mümkün değil. Merkezde bir partiye ihtiyaç olduğu görülüyor. Cumhuriyet Halk Partisi sağ açılım ile bunu doldurmaya çalışıyor. Ne kadar başarılı olur? Bunu bilemiyorum ama en kısa zamanda İyi parti bu boşluğu dolduramazsa siyasette boşluk kabul edilmiyor ve netice itibariyle bu boşluğu dolduracak yeni oluşumlar da meydana gelebilir diyorum” dedi.

İyi Parti Seçimli Kongreye Gidiyor

İyi Parti kurucular kurulu üyesi ve geçmiş dönem Aksaray milletvekili Av. Ayhan Erel’in çağrısının üzerinden 24 saat geçmeden seçim değerlendirmesi için kameralar karşısına geçen İyi Parti genel başkanı meral Akşener “Muhasebemizi ve öz eleştirimizi yapacağız. Gereken adımları atacağız. Bu sebeple parti tüzüğünün bana verdiği yetki gereğince en kısa sürede olağanüstü seçimli kongremizi toplayacağız” dedi. (Haber: E.BUDAK)

Anahtar Kelimeler:
  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 1
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Çıtak “İnşallah Gelecek Çok Güzel Olacak”Önceki Haber

Çıtak “İnşallah Gelecek Çok Güzel Olacak...

Belde ve İlçelerde MHP RüzgârıSonraki Haber

Belde ve İlçelerde MHP Rüzgârı

Yorum Yazın

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar