Aksaray
DOLAR31.9682
EURO35.0861
ALTIN2417.2

Asrın Acısı Unutulmadı

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Asrın Acısı Unutulmadı
6 Şubat 2023 tarihinde yaşanan ve tüm Türkiye’yi etkileyen Kahramanmaraş depremleri birinci yılında unutulmadı. Asrın felaketi olarak anılan ve 11 ili etkileyen depremler anısına Aksaray Valiliği ve Aksaray AFAD İl Müdürlüğü birlikteliğinde anma programı düzenlendi.

6 Şubat 2023’te saatler 04:17’yi gösterdiği sırada 14 milyon vatandaşı doğrudan etkileyen 7,7 ve 7,6 büyüklüğünde Kahramanmaraş merkezli depremler yaşanmıştı. 53 bin 537 vatandaşın hayatını kaybettiği ve 107 bin 213 kişinin yaralandığı deprem felaketinin seneyi devriyesinde ülke genelinde anma programları yapıldı. Kahramanmaraş depremleri anma programı kapsamında Aksaray Afet ve Acil Durum Müdürlüğü Merkezinde sabah saat 04:17’de saygı duruşu ve istiklal marşı okundu. İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından 6 Şubat depremleriyle ilgili kısa film gösterimi yansıtılarak vatandaşlara o anlar tekrardan hatırlatıldı. Kısa film gösterimi sonrasında AFAD İl Müdürü Kadir Çelik deprem felaketi hakkında sunum yaparak meydana gelen acının büyüklüğüne değinip olası bir depreme karşı tedbirler alınması gerektiğine dikkat çekti. Çelik’in konuşmasının ardından AFAD İl Müdürlüğü’nde kurulan 6 Şubat Depremi resim sergisi katılımcılar ile birlikte gezildi. Anma programına Vali Yardımcısı Hakan Kılınçkaya Belediye Başkan Yardımcısı Yakup Kadri Perek AFAD İl müdürü Kadir Çelik ve AFAD personelleri katılım sağladı.

 

6 Şubat Depreminde hayatını Kaybeden vatandaşlar için Aksaray Müftülüğü tarafından Ulu Camide sabah saatlerinde mevlidi şerif okundu. Sabah saat 07:00’da İl Müftülüğü tarafından Ulu Cami’de sabah namazına müteakip depremde hayatını kaybeden vatandaşlar için Kuran-ı Kerim Tilaveti, dualar ve akabinde mevlidi şerif okunarak Allah’tan rahmet dilendi. Mevlidi Şerif okunmasının ardından konuşma yapan Milletvekili Hüseyin Altınsoy asrın felaketiyle ilgili acılarının daha çok taze olduğunu söyleyerek geçen sene 6 Şubat depreminde yaptıkları çalışmalara değinerek hayatını kaybeden vatandaşlara Allahtan rahmet acılı ailelerine sabır diledi. (Haber/Fotoğraf: S. OLGUN)

Anahtar Kelimeler:
  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Nüfusumuz 438 Bin 504 Köy ve Beldelerin Nüfusları ArttıÖnceki Haber

Nüfusumuz 438 Bin 504 Köy ve Beldelerin...

En Hızlı Büyüyen Şirketlerde Kuzeyboru Damgasını VurduSonraki Haber

En Hızlı Büyüyen Şirketlerde Kuzeyboru D...

Yorum Yazın

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar