Aksaray
DOLAR31.9682
EURO35.0861
ALTIN2417.2

Aldatıcı Reklamlara Ceza Yağmuru

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Aldatıcı Reklamlara Ceza Yağmuru
Ticaret Bakanlığı Reklam Kurulu tarafından aldatıcı reklamlar ve haksız ticari uygulamalar kapsamında yapılan denetim ve kontrollerde mevzuata aykırı bulunan 139 dosyaya 28 milyon 884 bin 143 lira idari para cezası kesildi.

Vatandaşların sıklıkla mağduriyet yaşadığı konulardan olan aldatıcı reklam içeriklerine karşı Ticaret Bakanlığı harekete geçmişti. Reklam Kurulu tarafından konu ile ilgili yapılan çalışmalar kapsamında tüketicileri aldatan, yanıltan, tecrübe ve bilgi eksikliklerini istismar eden reklamlar ile haksız ticari uygulamalar incelemeye alındı. Yapılan incelemelerin ardından 161 dosyadan 139’unun mevzuata aykırı bulunduğu tespit edildi. Mevzuata aykırı bulunan reklam ve ticari uygulamalar ile ilgili toplam 28 milyon 884 bin 143 lira idari para cezası kesildiği açıklandı.

 

Diğer taraftan yılın il üç buçuk ayında ise aldatıcı ve yanıltıcı içerik bulunan ve haksız ticari uygulama olduğu belirlenen 554 adet dosya hakkında durdurma cezasının yanı sıra toplam 94 milyon 139 bin 110 lira idari para cezası kesildiği vurgulandı. Öte yandan Reklam Kurulu son toplantısında indirimli satış reklamlarını gündeme alarak değerlendirmelerde bulundu. Çok sayıda üründe çeşitli oranlarda indirimlerin yapılacağının ilan edildiği indirimli satış kampanyaları, tüm dünyada olduğu gibi ülkemizde de çokça tercih edilen bir pazarlama yöntemi olarak açıklanırken tüketicilerin bu indirim kampanyalarının yaygınlaşması ile birlikte mağduriyetlerinin arttığının da gözlemlendiği ifade edildi. Reklam Kurulu tarafından yakından takip edilen tüketicileri aldatan, yanıltan, gerçekte olduğundan daha fazla indirim yapılıyormuş algısı oluşturan indirimli satış reklam ve uygulamaları hakkında incelemeler yapıldı. Yılın ilk dört ayında yapılan incelemelerde 51 adet indirimli satış dosyası hakkında durdurma cezası ile toplam 11 milyon 457 bin 805 lira idari para cezası kesildiği ifade edildi. Vatandaşlar bakanlığın ve kurulun çalışmalarını takdir ederek incelemelerin sıklaştırılması talebinde bulundu. (Haber: S. OLGUN)

Anahtar Kelimeler:
  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Çiftçilerin Sorunları Anketle BelirleniyorÖnceki Haber

Çiftçilerin Sorunları Anketle Belirleniy...

103 Hükümlünün El Emeği Sergide BuluştuSonraki Haber

103 Hükümlünün El Emeği Sergide Buluştu

Yorum Yazın

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar