Aksaray
DOLAR31.9682
EURO35.0861
ALTIN2417.2

103 Hükümlünün El Emeği Sergide Buluştu

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
103 Hükümlünün El Emeği Sergide Buluştu
Aksaray T Tipi Kapalı ve Açık Ceza İnfaz Kurumundaki hükümlüler tarafından yapılan eserler düzenlenen sergiyle vatandaşların beğenisine sunuldu. 103 hükümlünün katılımıyla çeşitli alanlarda alınan eğitimler sonrasında üretilen el emeği göz nuru eserlere sergi katılımcıları yoğun ilgi gösterdi.

Ceza İnfaz Kurumu bünyesinde Milli Eğitim Bakanlığı ve Adalet Bakanlığı arasında yapılan protokol doğrultusunda aktivite kursları açıldı. İl Halk Eğitim Merkezi tarafından görevlendirilen kurs öğretmenleri tarafından verilen eğitim çalışmaları kapsamında halen devam eden resim sanat eğitimi, tutkallı hamur-çiçek yapma kursu, 1. kademe okumu yazma ve saç sakal kesimi kursları açıldı. Aksaray T Tipi Kapalı ve Açık Ceza İnfaz Kurumu öncülüğünde resim sanat eğitimi ve tutkallı hamur-çiçek yapma kurslarında üretilen el emeği eserler sergide buluştu. 57 erkek ve 46 kadın hükümlü olmak üzere toplam 103 hükümlünün eserlerinin buluştuğu sergiye ilgi yoğun oldu. Sergi açılışında konuşan Aksaray Cumhuriyet Başsavcısı Adem Aydemir, hükümlülerin özgürlük hayallerini eserlerine yansıttığını vurgulayarak çok kıymetli çalışmaların ortaya çıktığını söyledi. Aydemir, sergi açılışında yaptığı konuşmada; “Bu sergi bizim için çok kıymetli bir çalışma. Cumhuriyetimizin 100. yılı kapsamında öncelik verdiğimiz, Ceza İnfaz kurumlarındaki hükümlülerin el emeği göz nuru eserlerden oluşan güzel bir çalışma. Bu vesileyle hükümlülerimizin Aksaraylı hemşerilerimize selamını iletmek isterim. Özgürlük çok kıymetli bir değer ve bu değer cezaevlerinde başka bir anlam kazanır. İşte bu anlamda Hükümlülerimiz iyileştirme ve ıslah kapsamında, özgürlük hayallerini bu eserlerle resmettiler, somutlaştırdılar. Aksaray Halk Eğitim Müdürlüğü nün kıymetli hocalarının özverili anlatımları ile bu gördüğünüz harika eserler ortaya çıktı. Huzurlarınız da ayrı ayrı emektarlara şükranlarımızı sunuyoruz. Bu vesileyle başta Cezaevi müdürümüz ve ekibine, valimize, belediye başkanımıza, komisyon başkanımıza, baro başkanımıza, meslektaşlarımıza, il müdürlerimize ve personellerimize, Nora AVM yönetim kuruluna teşekkür ediyoruz. Tüm Aksaraylı hemşerilerimizi bu eserleri görmeye ve özgürlüğün sesi olan çalışmalara destek olmaya davet ediyoruz.” İfadelerini kullandı.

 

Aksaray T Tipi Kapalı ve Açık Ceza İnfaz Kurumu sergisi açılış programına Aksaray Valisi Mehmet Ali Kumbuzoğlu, Aksaray Belediye Başkanı Dr. Evren Dinçer, Aksaray Cumhuriyet Başsavcısı Adem Aydemir, il müdürleri, davetliler ve vatandaşlar katıldı. (Haber: S. OLGUN)

Anahtar Kelimeler:
  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Aldatıcı Reklamlara Ceza YağmuruÖnceki Haber

Aldatıcı Reklamlara Ceza Yağmuru

Dinçer Koltuğunu Geleceğin Yöneticilerine BıraktıSonraki Haber

Dinçer Koltuğunu Geleceğin Yöneticilerin...

Yorum Yazın

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar