Aksaray
DOLAR31.9682
EURO35.0861
ALTIN2417.2

Alanda Satanda Şikâyetçi

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Alanda Satanda Şikâyetçi
Aksaray’ın semt pazarlarında sattıkları ürünler ile geçimlerini sağlayan pazarcılar da, evlerine alışveriş için Pazar yerine giden Aksaraylılar da fiyatlardan şikâyet ediyor.

Kış ayının gelmesi ve masrafların artması dar gelirli vatandaşların sıkıntılarını artırırken ucuz alışverişin adresi olan Aksaray semt pazarlarında alıcıda satıcıda fiyatlardan şikâyet ediyorlar.

Sabahın kör karanlığında, ayazında pazarlara geldiklerini ifade eden pazarcı esnafları sürekli değişen fiyatların işlerini olumsuz yönde etkilediğini söyleyerek yaptıkları açıklamalarda; “Aksaray’da yıllardan beri bu işi yaparak geçimlerimizi sürdürmeye çalışıyoruz. Yıllardır sabah karanlığında buralara gelerek akşama kadar sıcak soğuk demeden hemşerilerimize hizmet vermeye çalışıyoruz. Son iki, üç yıldır bozulan ekonominin faturasını halkımız hep bize çıkartıyor. Fiyatları görenler bizlere kızıyor. Geçen yıllarda yaptığımız işi yarısını zor yapıyoruz. Bizler de bu ürünleri ucuza alıp daha çok ürün satmak isteriz. Artık eskisi gibi değil, hemşerilerimiz 5-10 kilo aldıkları meyveleri kilo ile alamaz hale geldiklerini söylüyorlar. Sattığımız meyve sebzeleri çoğu zaman aynı fiyata alıp yerine koyamıyoruz. Elimizde çürüyen ve çöpe giden ürünleri de eklediğimizde işimizin eziyetine değmez hale geldi. Bu kadar sıkıntının üzerine müşteriler de tüm sinirlerini bizlere yükleyince işten de esnaflıktan da soğuduk” derken Pazar alışverişi için semt pazarlarını tercih eden vatandaşlar da; “Artık bizlerin alışveriş kültürü Avrupa ülkelerindeki gibi oldu. Marketlerden sayı ile ürün alıyor, Pazar tezgâhlarından da kilo veya yarım kiloluk malzemeler almaya başladık. Pazar için ayırdığımız bütçe yetmiyor. Her hafta bir önceki haftayı arıyoruz. Cebimizden çıkan para artarken eve götürdüğümüz ürünler de azalmaya başladı. Geçmişte kilolarca aldığımız elma, mandalinayı artık çocukların beslenmelerine yetecek kadar alır duruma geldik. Sorun ne zaman nasıl çözülür bunu bilmiyoruz ama artık sebze ve meyve de dar ve orta gelirliler için lüks kategorisine girecek” dediler. (Haber: E.BUDAK)

Anahtar Kelimeler:
  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Hafif Ticari Araç Önce Direğe Sonra Kaldırıma ÇarptıÖnceki Haber

Hafif Ticari Araç Önce Direğe Sonra Kald...

Verdikleri Sözler Ne Oldu?Sonraki Haber

Verdikleri Sözler Ne Oldu?

Yorum Yazın

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar