Aksaray
DOLAR31.9682
EURO35.0861
ALTIN2417.2

Aksarayspor Rakibini Tek Golle Devirdi

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Aksarayspor Rakibini Tek Golle Devirdi
TFF 2. lig kırmızı grupta mücadele eden Motolux Aksaray Belediye Spor, ilk maçına İskenderunspor ile çıktı. İlk yarıdan eli boş dönen temsilcimiz, ikinci yarıda tek golle deplasmanda 3 puanı cebine koydu.

TFF 2. Lig kırmızı grup ilk maçı Motolux 68 Aksaray Belediye Spor, Eyüp Stadı'nda deplasmanda İskenderunspor ile karşı karşıya geldi. Maça birçok Aksaraysporlu taraftar gelirken, İskenderunspor taraftarları cezalı olduğu için tribünlerde yer alamadı. 

Rakibin İki Önemli Pozisyonunu Kalecimiz Engelledi

Devrenin ilk yarısı baskılı başlayan İskenderunspor, Motolux 68 Aksaray Belediye Spor’u kendi yarı sahasından çıkartmadı. Zaman zaman sağ ve sol kanatlardan bindirme yapan siyah beyazlı oyuncular rakip kaleye gol atamazken, İskenderunspor oyuncularının iki tehlikeli pozisyonunu ise Kaleci Emre Satılmış boşa çıkardı.

Soyunma Odasına İki Ekip de Eli Boş Döndü

İlk yarının sonlarına doğru İskenderunspor, sol kanattan Enes Soy ile birlikte geliştirdiği atakta topun kalecinin yüzüne çarpmasıyla uzaklaşmasıyla birlikte pozisyondan yararlanamadı. İlk 45 dakikada karşılaşmada herhangi bir gol kaydedilmezken, iki ekip de soyunma odasına eli boş döndü. 

Hava Sıcaklıkları İki Takımı da Zorladı

İkinci yarıya daha kontrollü çıkan Motolux 68 Aksaray Belediye Spor, zaman zaman İskenderunspor kalesinde ataklara çıktı. Savunmada zaman zaman anlaşmazlık yaşayan Motolux 68 Aksaray Belediyespor oyuncuları topu kaybederek kalesinde tehlikeli pozisyonlar yaşadı. Sağ bek ve sol bek oyuncularıyla savunma arkasına top çıkaran siyah beyazlı ekip, girdiği pozisyonlardan bir netice alamadı. İkinci yarının ortalarında iki takım da kontrollü bir oyun anlayışını ortaya koyarken, karşılıklı top kayıpları ve fauller yaşandı. Havanın sıcak olması nedeniyle maçta sık sık su molası verildi. 

74. Dakikada Aksarayspor Rakibini Geçti

Maçın 65. dakikasında İskenderunspor, orta sahadan uzun bir pas çıkararak Çağtay'ı topla buluşturdu. Ceza sahasının sol tarafından şut çeken Çağtay, kaleciyi geçemedi. Maçın 71. dakikasında sağ kanattan Fatih ile içeriye girmeye çalışan temsilcimiz, İskenderunspor defans oyuncularının müdahalesiyle kornere çıktı. Korneri kullanan Aksarayspor'n topu kalecide kaldı. Maçın 74. dakikasına Motolux 68 Aksaray Belediye Spor'un orta sahadan defans arkasına sarkıttığı topla buluşan Ali Kuçik, kaleciyle baş başa kalarak sağ köşeye şık bir şutla topu ağlarla buluşturdu. Böylece siyah beyazlı temsilcimiz deplasmanda rakip karşısında 1-0 öne geçti.

İskenderunspor Baskı Kurmakta Zorlandı

Maçın 78. dakikasında sol kanattan Osman Bayrak ile atağa kalkan temsilcimiz, defansta topu kaybetti. Dakika 80'i gösterirken İskenderunspor baskılayıcı bir oyun kurmaya çalıştı ancak siyah beyazlı ekip iyi bir defansla baskıyı kendi sahasından uzaklaştırmayı başardı. 

Rakip kalede daha sık pozisyon yaratmak isteyen Motolux 68 Aksaray Belediye Spor, rakip defansı geçmekte zorluk yaşadı. Zaman zaman sağ kanattan yüklenmeye çalışan İskenderunspor, defans oyuncularının müdahalesi ile hareketsiz kaldı. 

Son Dakikalarda Siyah Beyazlı Ekip Defansa Çekildi

Maçın 86. dakikasında İskenderunspor, sağ kanattan Ömer'in ortasıyla atağa çıktı. Topla buluşan Enes Soy çektiği şutla defansta kaldı. 88. dakikada baskısını hissettiren İskenderunspor, sağ kanat ve orta bölgeden yüklenmeye çalıştı. Girdikleri pozisyonlar defans tarafından uzaklaştırılırken Enes Soy'un çektiği şut, siyah beyazlı eldiven Emre Satılmış'ta kaldı. 

Temsilcimiz 3 Puanı Cebe Koydu

90 dakikalık oyun süresinin sonuna 7 dakikalık süre eklendi. Uzatma dakikalarında Motolux Aksaray Belediye Spor, defansa çekilerek galibiyeti koruyan bir anlayışla dengeli bir oyun anlayışı izledi. 90+6'da faul kazanan İskenderunspor oyuncuları, sağ kanattan frikik kullanarak gol aramaya çalışsa da siyah beyazlı ekip kalesini kapatarak topu uzaklaştırmayı başardı. Maçın son anlarında faullerin artarken, futbolcular arasında tansiyon yükseldi.

İskenderunspor, tüm çabalarına rağmen gol şansı bulamazken, hakemin düdüğü çalmasıyla birlikte siyah beyazlı temsilcimiz, deplasmandan 3 puanı cebine koyarak döndü.(Haber merkezi)

Anahtar Kelimeler:
  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
35 Bin Ton Rekolte BekleniyorÖnceki Haber

35 Bin Ton Rekolte Bekleniyor

Düğün Konvoyunda Drift Yapan Sürücüye Para CezasıSonraki Haber

Düğün Konvoyunda Drift Yapan Sürücüye Pa...

Yorum Yazın

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar