Aksaray
DOLAR31.9682
EURO35.0861
ALTIN2417.2

9 Ayda 4 Bin 465 konut Satışı Yapıldı

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
9 Ayda 4 Bin 465 konut Satışı Yapıldı
Aksaray genelinde Eylül ayı boyunca 643 konut satışı yapılırken 2021 yılının 9 aylık döneminde satılan konut sayısı da 4 bin 465’e ulaştı.

Kısa adı TÜİK olan Türkiye İstatistik Kurumu illerin konut satış oranlarını açıkladı. Son dönemde aşırı artan fiyatlar ile tartışma olan konut satışlarında Eylül ayı boyunca satışı yapılan konut sayısı 643’e ulaştı. Geçen yılın aynı döneminde 681 konutun satıldığı Aksaray’da 9 aylık toplam konut satış sayısı 4 bin 465’e yükseldi. Açıklanan  rakamlarda bölgesinde uzun bir aranın ardından yeniden ikinci sıraya gerileyen Aksaray’da satılan konutların 69’u ipotekli 574’ü ise ipoteksiz olarak gerçekleşirken 306 konut ilk satış 337 konut ise ikinci el konut satışı olarak gerçekleştirildi. TÜİK’in açıkladığı verilerin artışında TOKİ’nin indirim kampanyası nedeniyle borcunu peşin kapatarak tapularını alan vatandaşların da etkili olduğu değerlendirilirken ilerleyen süreçte konut satışlarının daha da gerilemesi ve inşaat sektörünün tam anlamıyla çıkmaza girmesinden endişe ediliyor.

İnşaat maliyetlerindeki artışın devam etmesi bahanesiyle konut fiyatlarının artması ve kredi faiz oranlarının da yüksek seyretmesi nedeniyle ev hayallerini erteleyen Aksaraylılar ilerleyen süreçte açıklanan sayıların daha da azalacağını belirterek yaptıkları açıklamalarda; “Konut fiyatları bir çok bahaneler ile sürekli olarak arttırılıyor. Çevre illere bakıldığı zaman Aksaray gerçekten en pahalı iller arasında yer alıyor. Sürekli olarak bir çok bahaneler ile konut fiyatlarına zamlar yapılıyor. Yazın gurbetçi gelir diyerek konut fiyatları arttırıldı. Gurbetçi de konuta beklenen ilgiyi göstermeyince yeniden teşvik çağrıları yapılmaya başlandı. Arsa paylarına verilen anormal rakamlar ve bazı müteahhitlerin hırsları bu piyasayı bu hale soktu. İlerleyen günlerin ne getireceğini bilmeyiz ancak Ekim ayından sonra bu rakamlar daha da gerileyecek. Çünkü TOKİ’den konut alanların indirim süreleri ay ortasına kadar sürecek” dediler. (Haber:E.B)

Anahtar Kelimeler:
  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Özçiftçi “Tedbirler Ortadan Kalkınca Salgın Hastalıklarda Rekor Artışlar Oldu”Önceki Haber

Özçiftçi “Tedbirler Ortadan Kalkınca Sal...

Kaçar’dan Belediye Projelerine Tam NotSonraki Haber

Kaçar’dan Belediye Projelerine Tam Not

Yorum Yazın

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar