Aksaray
DOLAR31.9682
EURO35.0861
ALTIN2417.2

14 Bin Bitki İle Şehrin En Yeşil alanı Olacak

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
14 Bin Bitki İle Şehrin En Yeşil alanı Olacak
Başkan Dinçer “Şehrimize Yeni Yeşil Alanlar Kazandırıyoruz”Kalanlar Bölgesi’nde yapımı devam eden millet bahçesine toplamda 14 bin 15 bitki dikimi gerçekleştirilecek. Oyun ve egzersiz alanları, yürüyüş yolları ile şehrin yeni cazibe noktası olacak.

Hızla büyüyen ve gelişen Aksaray’da vatandaşların yeşil alan ihtiyaçlarını gidermek için ek alan ihtiyacı sonucu harekete geçen Aksaray belediyesi şehrin en büyük yeşil alanında çalışmalarına devam ediyor. Geçen yıllarda merkeze yapılan ve kısa sürede ihtiyaca yetersiz hale gelen Kılıçaslan parkının devamında başlayan çalışmalar aralıksız sürdürülüyor.

Daha önce atıl durumda olan bölgede uzun zamandır devam eden zemin iyileştirme çalışmaları tamamlandı. Yürüyüş yolları ve artezyen kuyularının ardından ağaçların dikilmesine başlandı. Özellikle çok yıllık ağaçların tercih edildiği bölgede kısa sürede yeşil bir görünüme kavuşması hedefleniyor.

Kalanlar Mahallesi’nin doğal güzelliklerini ortaya çıkartacak olan proje 42 bin metrekarelik alan üzerinde hayata geçiyor. Vatandaşların aileleri ile birlikte rahat bir nefes alacakları millet bahçesinde yaklaşık 14 bin adet ağaç dikilecek. Zengin yeşil alan varlığının yanı sıra 762 metrekare alana sahip çocuk oyun alanı, 95 metrekarelik fitness alanı, 78 aracın sığabileceği otopark, engelli araçlarının park edilebileceği 4 adet engelli açık otoparkı, 27 adet ahşap kameriye, bin 343 metrekare bitki gösteri alanı, 200 metrekarelik kuru havuz ve yürüyüş parkurları yer alacak.

Göreve geldiği günden bugüne kadar şehrin yeşil alan varlıklarını artırmak adına çalışmalar yürüten Belediye Başkanı  Evren Dinçer, Kalanlar millet bahçesinin hayata geçtiği alanın devamında yer alan 238 bin metrekarelik bölgede de millet bahçesinin ikinci etabı olarak değerlendirileceğini ifade etti. millet bahçesinin devamında yer alan arazide bölgenin yeşil alan varlığının korunarak yeni ağaç ve fidan dikimi ile yeşil alan sahasının genişleyeceğini dile getirdi. (Haber:E.B)

Anahtar Kelimeler:
  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 1
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
TEM, ASÜ’lü Öğrencileri BilgilendirdiÖnceki Haber

TEM, ASÜ’lü Öğrencileri Bilgilendirdi

Su Fakiri İller Arasında İlk DörtteyizSonraki Haber

Su Fakiri İller Arasında İlk Dörtteyiz

Yorum Yazın

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar