Aksaray
DOLAR31.9682
EURO35.0861
ALTIN2417.2

10 Ayda İstihdam Rekoru

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
10 Ayda İstihdam Rekoru
Aksaray Çalışma ve İş Kurumu tarafından Aksaray genelinde 2021 yılının ilk on ayı içerisinde 5 bin 518 kişiye istihdam sağlanarak rekor seviyeye ulaşıldığı bildirildi.

Aksaray Çalışma ve İş Kurumu il genelinde istihdam oranlarını arttırmak ve işsizlik oranını düşürmek için yeni projeler ve iş alanları geliştirerek ülke genelinde rekordan rekora koşuyor. İŞKUR İl Müdürü Mahmut Akkuş, Aksaray’da farklı sektörlerde yapılan işbaşı eğitimler, istihdam garantili kurslar ve farklı projeler sayesinde istihdamda öncü illerden olacağını söyledi. Ayrıca 2021 yılının ilk on aylık sürecinde genç istihdamın da arttığını belirten Akkuş, Aksaray’ın genç istihdamda Türkiye’de 13’üncü sırada yer aldığını ifade etti.

Aksaray’ın istihdam oranları ve yapılan projeleri ile ilgili basın açıklaması yapan İŞKUR İl Müdürlüğü; “Aksaray Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürlüğü, Organize Sanayi Bölgesi'nde yeni açılan bir tekstil firması ile iş birlikteliğinde tekstil sektöründe 70 kişi işe başladı. Aksaray Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürlüğü tarafından iş kulübü eğitimleri kapsamında firmada işe başlayan 70 kursiyere sertifikaları dağıtıldı. İş Kulübü eğitimleri boyunca iş arama becerileri mülakat, simülasyonları ve teknikleri, işgücü piyasası hakkında 4 gün boyunca iş kulübü liderleri tarafından eğitim düzenlendi.

Her geçen gün büyüyen ve gelişen Aksaray Organize Sanayi Bölgesinde tekstil sektörü tarafından Aksaray yoğun bir ilgi görmektedir. Bu doğrultuda Aksaray Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürlüğü tarafından kalifiye eleman ihtiyacının karşılanmasına yönelik olarak aktif işgücü Programları kapsamında; İşbaşı Eğitim Programları, İstihdam Garantili Meslek Edindirme Kursları ve MEGİP projelerinin yanı sıra dezavantajlı grupta yer alan kadınlar, engelliler ve gençlere yönelik ilave istihdam teşvikleri başta olmak üzere İŞKUR tarafından çeşitli teşvik ve destekler sunulmaktadır.” denildi.

Tekstil sektöründe 3 bin 500 kişi çalışmakta olduğunu belirten İŞKUR müdürlüğü; “Yaklaşık 12 bin 500 kişinin çalıştığı organize sanayi bölgesinde sadece 3 bin 500 kişi tekstil sektöründe çalışmaktadır. Aksaray Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürlüğü tarafından özel sektörde 5 bin 518 kişi farklı sektörlerde işe yerleşti. 10 aylık dönemde Aksaray'da işe yerleşen 5 bin 518 kişi içerisinde 18 ile 24 yaş arası gençler istihdamda önemli oranda yer almakta olup ilimiz genç istihdamında Türkiye genelinde 13’üncü sırada yer almaktadır. İlimiz geçen yılın aynı dönemine göre işe yerleştirilenlerde yüzde 20’lik artış kaydetti.” Açıklamasında bulundu.

Bin 500 kişiye istihdam garantili kurs düzenlendiğini açıklayan Aksaray İŞKUR son olarak; “Pandemi sürecinde pasif işgücü destekleri (Kısa Çalışma Ödeneği, İşsizlik Ödeneği, Nakdi Ücret Desteği) ile istihdamı koruyan İŞKUR normalleşme ile birlikte istihdamda ve açık iş sayısında artış yaşadı. Aksaray’da Sanayi, Hizmet ve İnşaat sektörlerinde yoğun istihdam artışı gerçekleşti. Ayrıca gençlerin mesleki deneyim ve tecrübe kazanmaları amacıyla 2021 yılında bin 500 kişi farklı sektörlerde kalifiye eleman ihtiyacını karşılamaya yönelik istihdam garantili kurslara (İşbaşı Eğitim Programı, Meslek Edindirme Kursu ve MEGİP) katılarak işgücü piyasasına dahil oldu.” açıklamalarında bulundu. (Basın Bülteni)

Anahtar Kelimeler:
  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
AKMÜB Üyeleri Hasan Dağı’nda BuluştuÖnceki Haber

AKMÜB Üyeleri Hasan Dağı’nda Buluştu

Kaynaşma Maçlarında Önemli Olan Spor ve Sağlık VurgusudurSonraki Haber

Kaynaşma Maçlarında Önemli Olan Spor ve...

Yorum Yazın

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar