Aksaray
DOLAR31.9682
EURO35.0861
ALTIN2417.2
Nazmi Çalışkan

Nazmi Çalışkan

Mail: [email protected]

Zübük Siyasetine Kadar mı Düştünüz?

Zübük filmi; Rahmetli Kemal Sunal’ın başrolünü oynadığı 1980 yılında Aziz Nesin’in aynı adlı eserinden sinemaya uyarlanmış ve uzunca bir süredir telif hakları nedeniyle TV kanallarında yayınlanmasa da Türk halkının en beğendiği eserlerden bir tanesidir.

Kısaca bu filmin konusuna gelince bir kasabada yaşayan Zübük zade lakaplı bir kişinin hayatındaki fırıldak yapısı ve sonrasında siyaset sahnesindeki akıl almaz oyunlarını mizah yoluyla göstermesidir.

Ülkemiz ve Aksaray’ımızda son yıllarda alıştığımız hayal ürünü karakter ve film senaryolarının gerçeğe dönmesi olayları artarken ilimizde son hafta siyasette yaşanan bir olay aklıma Zübük filmi ve rahmetle andığımız Kemal Sunal’ı getirdi

***

Aksaray siyasetinin merkezi konumunda olan Adalet ve Kalkınma Partisi (AKP) aday adaylığı süreci devam ederken sözde genel merkez isimlerini açıklamayacağım ama Ak Partililerin bildiği 7 isim ile ilgili bir anket çalışması başlatmış ve bu 7 ismin içerisinde hangi isimleri milletvekili görmek istiyorsunuz? Sorusunu partililerine yöneltmiş.

Tabi arayan telefon numarasının alan kodunun 0312 olması partilileri ikna etmeye yeteceğinden ve sorgulama yapamayacaklarını düşünen bu kurnaz siyasetçi 7 kişinin içerisine kendi ismini koydururken kendisine en güçlü rakip olarak gördüğü bir rakibi ile kendisine rakip olarak görmediği 5 ismi de ekleyerek 5 kişiye figüranlık görevi verirken aynen Zübük filmindeki gibi parti içerisindeki rakibini de bu denli ahlaktan uzak bir oyunla eleme çabasına girerken diğer 30’dan fazla adayı da yok sayarak topu Ak Parti genel merkezine atmış ve algı ile yapılacak olan temayül oylamasında genel merkezde karşılığı olduğu izlenimi vermeye çalışmış.

***

Siyasetten bu arkadaşlar kadar anlamasam da şunu biliyorum ki; Sadece Adalet ve Kalkınma Partisi değil hiçbir siyasi parti aday adaylığı süreci devam ederken ve temayül yoklamaları yapılacakken bu kadar önemli bir seçime giderken 40’a yakın aday adayının bulunduğu bir yerde 7 isim için telefon anketi yapmaz veya yaptırmaz.

Bu anketin algı oluşsun diye Aksaray merkezden bu ismi geçen 7 isim içerisinden bir tanesinden yapıldığı ve temayül öncesi partilileri etki altına almak için yaptırıldığı o kadar belliyken diğer aday adaylarının suskunluğu ve tepkisizliği şaşkınlığımı bir kat daha arttırıyor.

2 Aydan az bir süre kalan milletvekilliği ve Cumhurbaşkanlığı seçimi öncesi tek dileğim şehir siyasetinin bu türden kasaba siyasetiyle yol alacağını düşünen kişilere teslim edilmemesidir.

Yorum Yazın

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar