Aksaray
DOLAR31.9682
EURO35.0861
ALTIN2417.2
Nazmi Çalışkan

Nazmi Çalışkan

Mail: [email protected]

Yandaş ve Muhalif GAZETECİLER

Türk milletinin en önemli bayramlarından bir tanesini geçtiğimiz günlerde kimine göre coşkulu kimine göre de öylesine kutlandı geçti.

Bir Asra 1 kalmışken bu kutlamaların hep beraber ayrılık olmadan yapılması Cumhuriyet değerleri açısından daha iyi olurdu.

99’uncu yıl kutlamalarından bu yıl da her seneki kutlama ve programlarından olduğu gibi bu yıl da herkes kendine göre bir olay çıkarttı.

İlk olarak Aksaray belediyesinin paylaştığı bir videoda yazanlar herkesi hayretler içerisinde bıraktı.

Bana bir arkadaşım belediyenin paylaşımını gördün mü? Diye sordu ve bende ona görmedim ama “Yanlışlık olmuştur keşke daha fazla dikkat etselerdi” dedim.

Ama akşam saatlerine doğru bazı yaygın yayın organlarında paylaşımın hatadan fazlası olduğu ve bayramların karıştırıldığı fotoğrafları paylaşılmaya başlandı ve Aksaray belediyesinin bunu kasıtlı yaptığı yorumları bile görüldü.

29 Ekim yani bayram kutlamalarında da bunu haber yapan bazı yayın organları Aksaray belediyesinden özür dileyerek görselin bir video olduğunu ve videonun devamında tüm kazanımları Cumhuriyete borçlu olduğumuzun vurgulandığını açıkladı.

Buraya kadar her şey normalken ilimizde yayın yapan bazı basın organları bu açıklamaları her neden se kendi savaşlarına malzeme etmeye başladılar.

Bu noktaya kadar sessiz kaldık ama bir arkadaşımızın paylaşımındaki “YANDAŞ BASIN” ve “BELEDİYENİN SAHİBİ OLDUĞU BASIN” yorumları bunları yazmak zorunda bıraktırdı.

-Gazetecilik mesleği, sadece gazetecilik mesleğidir.

-Gazetecilik mesleği birilerinin silahşörlüğünü veya taşeronluğunu yapma mesleği değildir,

-Gazetecilik mesleği meslek içerisinde neden olduğunu umursamadığımız kalem savaşlarınıza başka gazetecileri veya kurum ve kuruluşları karıştırma mesleği değildir,

Hepsinden önemlisi de Gazetecilik mesleği ‘SİZLERİN HER YAZINIZA DESTEK OLMAYANLARA ATIP TUTACAĞINIZ BİR MESLEK DEĞİLDİR.

Artık şu savaşlarınızı meşhur olmak adına sahibi olduğunuz kurumlarda değil de gerçekte yapsanız da bu millet de gerçek sorunlarla uğraşsa.

Son yılların en suçlayıcı cümleleri;

-Yandaş BASIN

-Muhalif BASIN

-Satılık BASIN

-Kiralık BASIN

-Onurlu BASIN

-Onursuz BASIN

-Ak BASIN

-Kara BASIN

Bunu daha fazla uzatırız ama sonuç olarak kimse sizlerle aynı fikirde olmak zorunda değil veya kimse sizlerin değirmenine su taşımak zorunda değil. Bu camia içerisinde insanlarsınız artık hesaplarınızı veya kavgalarınızı bu camia dışında yapmanızı bu camia içerisinde de sadece işinizi yaptığınız gün benim yukarıda sıraladığım ve hiçbir zaman kabullenmeyeceğim sıfatlardan da kurtularak sadece GAZETECİ olursunuz…

Yorum Yazın

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar