Aksaray
DOLAR31.9682
EURO35.0861
ALTIN2417.2
Nazmi Çalışkan

Nazmi Çalışkan

Mail: [email protected]

Temayül YOK-laması???

Temayül yoklaması açılımı; “Siyasi partilerde adaylık değerlendirmesine alınacaklarla ilgili, ön incelemeye katkı sağlanması amacıyla teşkilat mensuplarının görüşünün alınması”

İleri demokrasi için harika bir çözüm şekli ama bu yoklamayı yıllardır takip ederim ve şimdiye kadar bu sonuçların kararlara etki ettiğini düşünmeyenlerin başında geliyorum.

Her seçim döneminde olduğu gibi aday adayları parti binası içerisinde kurulan sandık veya başka bir yol ile teşkilat mensuplarının karşısında oy bekleyecekler.

Bu teşkilat mensupları da çok adil olduklarından kendilerini teşkilata kayıt edenlere değil de kim çoğunluğunun isminden başka bir durumunu bilmedikleri aday adaylarına oy vererek sözde genel merkezlerin kararlarına katkı sağlayarak Aksaray için en doğru isimlerin aday olmasını sağlayacaklar.

Beklentilerimiz ne güzel değil mi?

Şimdiye kadar özellikle iktidar partisi olan Adalet ve Kalkınma Partisi tarafından yapılan temayül yoklamalarının adayların belirlenmesinde ne kadar katkı sağladığını merak ediyorum.

Hadi onu bilemezsiniz bir kez dahi o sandıkların sayımına şahit olan var mı?

Olmadığını düşünüyorum çünkü aday adayı olan isimlerin tamamı her sene oylamada ilk 3 isim arasında çıktıklarını söyleyerek daha da ümitleniyor ve sonuçta liste neredeyse bütün olarak temayül yoklamasına dahil olmayan isimlerden oluşuyor.

Bu sene durumun farklı olacağını düşünürsek bu kez de temayüle girecek isimler arasındaki adalet dengesi kafamı karıştırıyor.

Mevcutta teşkilatta görev yapmış ve teşkilat üyelerini yakinen tanıyanlar bu yarışa 10-0 önde başlıyorlar.

Kısacası bu temayül yoklaması nereden baksam tutarsız geliyor bana.

Sandıklar açılmıyor,

Vekiller yoklamaya dahil olmuyor,

Teşkilat üyelerinin büyük bölümü kendi döneminde kayıt edilen aday adayı da bu süreçte eşit şartta yarışıyor, gibi bu seçim döneminde de AK Parti yarın Temayül YOK-laması için yarın bir araya geliyor. Allah Hayırlısını versin, kim kime nasıl oy verecek, listeden kimler çıkacak, bu isimleri Cumhurbaşkanı ve Ak Parti genel başkanı görecek mi? Bunları bilmesek de aday adayları bu hafta yine bu teşkilat üyelerini baya yordular. (Hatırladılar)

Bence bu garip YOK-lama ile uğraşmak yerine Aksaray merkez, ilçeler, kasaba ve köyleri ziyaret eden aday adayları doğru yolda ilerlediler.

Bu YOK-lamanın sonuca etki etme ihtimaline sadece o sandık demokrasilerde olduğu gibi oy verme işlemi tamamlandıktan sonra açılırsa o zaman inanırım.

Gerisi sadece teşkilat üyelerine fikrinizi soruyoruz diyen bir YOK-lamadan ibaret…

Yorum Yazın

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar