Aksaray
DOLAR31.9682
EURO35.0861
ALTIN2417.2
Nazmi Çalışkan

Nazmi Çalışkan

Mail: [email protected]

Sessiz Siyaset

Bu yıl yapılacak olan genel seçim çalışmaları için Ankara’da siyasi partiler hazırlıklarını sürdürürken birçok ilde de aday adayları çalışmalarına başladılar.

Memleketlerinin sorunlarını gündeme getiren aday adayları yaptırılamayan projelerini yaptırmayı halka anlatmaya çalışırken Aksaray siyaseti Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) ve İyi Parti dışında sessizliğini sürdürüyor. Özellikle CHP il başkanlığı döneminde gösterdiği performans ile tanınan Ali Abbas Ertürk’ün adaylığının kesin olduğu görüşü hakim olurken İyi parti listesinde de mevcut vekil Ayhan Erel, Ali Karakuş, Orhan Aydın ve Resul Karaüzüm isimleri ön plana çıkıyor.

Milliyetçi Hareket Partisinde (MHP) ise teşkilat çalışmaları konusunda basın ile bir paylaşım yapılmazken milletvekilliği adaylığı için Mehmet Duygulu ismi son günlerde ön plana çıkmaya başladı.

Kurulduğu günden beri her seçimde Aksaray’da en çok oyu alan Adalet ve Kalkınma Partisi (AKP) geçtiğimiz yıllara göre tam anlamıyla bir sessizlik içerisinde. Her seçim döneminde 60’a yakın ismin aday adaylığı ile gündeme gelen Ak Partide son günlerde halk arasında mevcut vekiller haricinde Mahmut Aktürk, Sinan Özkan, Yılmaz İlhan ve Haluk Şahin Yazgı isimleri ağır basmaya başladı.

Bu yıl yapılacak seçimler konusunda ilk defa sessizliğini koruyan Aksaraylılar ise listelerin vekillik konusunda belirleyici olacağını ve adayların neden Aksaray için vekil olmayı istediklerini açıklamalarını istiyorlar.

Aksaraylı hemşerilerim ilk defa projeleri ve neden vekalet istendiğini soruyorlar.

Geç kalınmış bir soru da olsa artık aday adayları artık neden aday olacaklarını anlatmak durumundalar. Bu seçim geçmişteki seçimler kadar kolay olmayacak gibi görünüyor.

En azından saha bu şekilde konuşuyor.

Arttık Aksaray için konuşacak adaylar isteniyor.

Demiryolu, tarımsal sulama, havalimanı, Ortaköy yolu, gibi sorunları çözmek için çalışacak adaylar istiyorlar.

Yorum Yazın

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar