Aksaray
DOLAR31.9682
EURO35.0861
ALTIN2417.2
Nazmi Çalışkan

Nazmi Çalışkan

Mail: [email protected]

Neyi, Neden, Nasıl Tanıtıyoruz?

EMITT (Doğu Akdeniz uluslararası turizm ve seyahat fuarı) Dünyanın en büyük 5 turizm fuarından bir tanesi.

Bu fuarla başta ülkeler, sonrasında da iller tanıtımlarını yaparak orada olan tur acentelerinin seyahat listesine girmek ve turistleri illerinde bir gece bile olsa misafir etmek adına bu fuara katılır ve fuardan bir şeyler kazanarak dönerler.

Bu fuar her yıl düzenli olarak yapılır ve Aksaray’da her yıl İstanbul’da fuara katılarak tarihi ve doğal güzelliklerini tanıtıyor sanırım.

Sanırım dedim; Çünkü bende 438 bin hemşerim gibi bu fuarda ne yapıldığını bilmiyorum. Her yıl bizlere bir bülten gönderilir, bu bültende Aksaray’ı şöyle tanıttık, böyle tanıttık söylemleri olur.

Şehrimizin en büyük idari amiri olan Sayın Valimiz bu fuarı ziyaret eder. Sonuç olarak 3-5 gün sonrasında da Aksaray’a dönülür ve sonraki fuar beklenmeye başlanır.

Bizler gazeteciler veya bu gazeteleri okuyan Aksaraylılar neyi tanıttığımızı bilmez veya görmez.

Ya da göremez.

Çünkü gösterilmez.

***

Peki bu fuara neden katılırız?

Aksaray’ı bu fuarda kimler temsil eder?

Ziyaretçilere neler tanıtılır veya anlatılır?

Bu fuar Aksaray için amacına ulaşıyor mu?

Bunların cevabını bu fuarı hiç görmediğimiz için bilmiyoruz.

Aklımıza; “Karşılığı var mı?” sorusu gelince Aksaray’ın turizmdeki yerine baktığımızda “Yok” cevabını veriyoruz.

Kısacası EMITT denilen fuarda neyi, neden ve nasıl tanıttığımızı, yıllardır bu fuarın Aksaray’a ne kattığını ve kazandırdığını sizler gibi bizler de bilmiyoruz. Sanırım öğrenmememiz için de fuardan sadece fuar haberleri ile haberdar ediliyoruz.

***

Bunun benzeri bir fuar için Aksaray Valiliğimiz öncülüğünde yıllar önce İstanbul’a götürülmüş ve Feshane’de düzenlenen Aksaray günleri adı verilen fuara katılmıştık.

Bu fuara gidişimiz de dönüşümüz de sıkıntılı olsa da fuar alanı daha da sıkıntılı gelmişti bizlere.

Aksaray günleri adı verilen fuar alanında, Kayseri sucuğu, Nevşehir peyniri, Erzurum bilmem nesi yani bizim olmayan ne varsa sıralanmıştı.

Bu fuar alanında Aksaray’da üretim yapan 1-2 firma dışında bir yöresel ürün ziyaretçilere sunulamamış ve orada yaşayan Aksaraylıların çok büyük bölümü bu etkinlikten haberdar bile edilememişti.

Kısacası her yıl sadece bülteni Valiliğimiz tarafından gönderildiğinde sadece gazetemizi doldursun diye koyduğumuz bu fuar haberini ne zaman görsem Aksaray’daki gazetecilerin bir kez davet edildiği Feshane günlerindeki fuar rezaleti gelir aklıma.

Belki de bu yüzden EMITT’e Gazeteciler davet edilmiyor…

Yorum Yazın

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar