Aksaray
DOLAR31.9682
EURO35.0861
ALTIN2417.2
Nazmi Çalışkan

Nazmi Çalışkan

Mail: [email protected]

Ne İçin Adaysınız?

31 Mart tarihinde yapılması planlanan Belediye başkanları ve mahalle muhtarlarının belirleneceği yerel seçimler için takvim hızlı bir şekilde işlerken adaylar da ortaya çıkmaya başladı.

Her dönem olduğu gibi bu dönemde kimin ne için aday olduğu belli olmasa da piyasa renklenmeye başladı.

Adalet ve Kalkınma Partisi ile Milliyetçi Hareket Partisi arasındaki ittifak süreci belirsizliğini korumasına karşılık her iki parti de şimdiden aday adaylığı için başvuru sürecini başlattı. Başvuru yapan veya ortaya çıkanların ittifak açıklamasının ardından nasıl bir yol izleyeceğini bende sizler gibi merakla bekliyorum.

Geçen 4,5 yıldır Aksaray belediye başkanlığı görevini yürüten ve 4,5 yıl içerisinde Pandemi dönemini de yaşamak zorunda kalan belediye başkanı Evren Dinçer projelerinin tamamlanması için yeniden aday olduğunu biliyoruz. Bu süreçte belediye başkanı Dinçer’in karşısına partisi içerisinden çıkabilecek adaylar haftalardır mevcut il başkanı Hamza Aktürk veya geçmiş dönem il başkanı Abdulkadir Karatay olarak beklenirken sürpriz isimler bir, bir adaylık açıklaması yapmaya veya billboardlarda görücüye çıkmaya başladılar.

Bu aday olanların amaçları, hedefleri veya projeleri neler bunları da açıklamalarını beklerken il başkanı Hamza Aktürk’ün il başkanlığı görevinden istifa edip etmeyeceği de merak konusu.

Bu kadar karmaşanın arasında benzer süreci yaşayan Milliyetçi Hareket Partisinde de aday adayları ortaya resmi olarak çıkmasa da Ankara ve Aksaray’da MHP milletvekili Ramazan Kaşlı’yı yakın markaja alıyorlar. Her iki siyasi parti de bu seçim için rakiplerine şans tanımazken Ankara’da da ittifak pazarlıkları devam ediyor. Kulislerden edinilen bilgilere göre bu hafta açıklanması beklenen ittifak sürecine Aksaray’da dahil edilirse her iki parti belediye başkanını ortak belirlerken belediye meclis üyelerinin fermuar sistemine göre yazılabileceği tahmin ediliyor.

Geçmiş yıllarda olduğu üzere bu senede kartvizit adayları ve bir yerlere tayin için adaylık yolunu tercih edenler şimdiden yollara düşmüş gibi görünüyor. En azından ben böyle düşünüyorum. Çünkü bu güne kadar Aksaray için, İlçeleri için veya beldeleri için “Ben şu konuları eksik gördüm, bunlarla ilgili projelerim şunlar” diyen bir tek aday görmedim.

İl merkezindeki birkaç gazetenin kapısını çalıp birkaç kartvizit ve el broşürü yaptırıp gazetelerin üst köşelerinden reklam vermekle olmayacak kadar önemli bir koltuğa talip olduğunuzun fakına varın ve o koltuklara oturtulduğunuzda yani önce partiniz sonra da halkımız sizleri tercih ettiğinde bu ile, ilçelere veya beldelere ne hizmetler sunabileceğinizi açıklayın. Bunu açıklayamıyorsanız partililiğinizin tescili veya daha yüksek Devlet kurumlarına atabilmek yani bir yerlere yaranabilmek adına gündemi meşgul etmeyin.

Şimdi bende soruyorum “Sahi neden adaysınız”

Yorum Yazın

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar