Aksaray
DOLAR31.9682
EURO35.0861
ALTIN2417.2
Nazmi Çalışkan

Nazmi Çalışkan

Mail: [email protected]

Milleti Tok Oturtup Aç Kaldırıyorlar

“Tok oturup aç kalkmak” Bu söylem bizim bu bölgede çok kullanılan bir söylemdi.

Bu deyim son yıllarda Aksaraylılar için çok doğru bir ifade haline geldi.

Özellikle sivil toplum kuruluşlarımız başta olmak üzere birçok kurum ve kuruluş toplu yemek organizasyonu yaptık demek için yemek tertip etmeye başladılar.

Bu yemek organizasyonları son iki, üç yıl öncesine kadar bildiğimiz ve alışık olduğumuz şekliyle yapılırdı. Ancak son yıllarda “Konya sofrası” adı verilen bir organizasyon bizim bölgemizdeki yemek organizasyonlarından uygulanmaya başladı. Bu organizasyonda yıllık yemek zekâtını ödemek için Aksaray’ı seçen bir yemek firması buradaki yemek vermek isteyen STK veya diğer kurumlar ile kuruluşları ikna ederek yemek işine el atıyor. Sonrasında yemek veriyoruz diye ortaya çıkan kişilerin misafirleri hijyenden uzak olan bu yemek düzeni ile yemek firmasının yetersiz ve bilgisiz çalışanları ile karşı karşıya getiriliyor. Masaya bırakılan tabaklarda bile insanlara hakaret en üst safhaya çıkarken bizim Aksaray’ın Konya sevdalısı ev sahipleri davet ettikleri misafirlerini en ağır şekilde aşağılattıktan sonra aç olarak tekrar evlerine yolluyorlar.

Buraya kadar olanlara Aksaraylıların bir kısmı alışmıştı. Yemeği organize eden bu firma sahibinin dilencilere sadaka verir edasıyla yaptığı rezilliklere göz yumulmasının en büyük nedeni ev sahibinin hatırına insanlar o sofralara oturuyor, sonrasında da o sofradan kalkıp en yakın lokantanın yolunu tutuyorlardı.

Ancak bu organizasyon Ramazan ayına da yayılınca işin rengi değişmeye başladı. Akşam ezanına kadar aç ve susuz şekilde iftarı bekleyenlerin yine bu sofralardaki iftar programlarına davet edilmesi ve bu sofrayı kuranların milleti aç olarak evlerine tekrardan göndermeleri işin rengini değiştirdi.

Şimdi bu ev sahibi olan ve yemek verdim diyerek kırışan sevgili hemşerilerime sesleniyorum;

Yemek verdik deyip kırışmak için yemek vermeyin. Özellikle iftar zamanı çağırdığınız davetlilerinizi ne olduğu belirsiz kişilerin vicdanına bırakmayın. Yemek vermekten de organize etmekten de aciz olduğunuz ortada en azından Aksaray belediyesinin iftar çadırındaki organizasyona bir bakıp bu işin nasıl yapılır öğrenin.

Çok değerli hemşerilerim de artık bir zahmet aşağılanmak ve aç kalmak istemiyorlarsa birazda sağlıklarını düşünüp 10 farklı kaşığın girdiği bir çorba kâsesine kaşıklarını sokmak istemiyorlarsa bu yemek organizasyonu gördükleri yerlerde beklemesinler.

Sakın kimse ev sahibine saygısızlık olur diye düşünmesin, çünkü bu rezilliği göre göre size bu sofrayı layık gören ev sahibi size zaten saygısızlığın en büyüğünü yapmış oluyor.

Yorum Yazın

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar