Aksaray
DOLAR31.9682
EURO35.0861
ALTIN2417.2
Nazmi Çalışkan

Nazmi Çalışkan

Mail: [email protected]

Kayısı Çekirdeği

Yazının ana konusu ile çok alakalı değil ancak geçen hafta sonu ilimizde yaşanan ve sağlık çalışanlarının neredeyse her gün yaşadıkları şiddet, hakaret ve benzeri olayların özeti olacak bir hadisenin başlangıç noktası.

İddiaya göre ilimizde çok sorumlu bir alile küçücük çocuklarına yesin diye bir kayısı verirler ve sonuçta her sorumlu anne ve babanın beklediği son olan kayısı çekirdeği minik bir yavrumuzun boğazına kaçar ve meyve ziyafeti minik yavru için bir ölüm kalım mücadelesine döner.

Buraya kadar olan olaylar birçoğu için; Ne var yani bunda veya aile için sorumsuzluk eleştirilerini getirse de, aile o anın paniği ile herkesin sıkıştığında “YANDIM ANAM” diyerek yanı başında görmek istediği sağlık çalışanlarından yardım ister.

Tabi köy ve kasabalarımızın çoğunda olmayan sokak ve cadde ismi ile bina numaraları sebebiyle orta çağda olduğu gibi tarif veya yola çıkılarak sağlık çalışanları beklenmeye başlanır.

Alınan ihbar ile olay yerine intikal eden ambulans ekibi iddialara göre yol kenarında bekleyen çok sorumlu hasta yakınını geç fark edince kıyamet kopar.

Tek işleri ve hedefleri olay yerine ulaşarak ilk müdahale ile hayat kurtarmak olan sağlık ekibinden ambulans sürücüsü çok sorumlu ebebeynlerin aile büyükleri tarafından saldırıya uğrar.

Yine iddiaya göre de torununu bırakarak ambulans sürücüsünü yani görev başında olan bir kamu çalışanını darp etmeye çalışan sözde aile büyüğü bu saldırıyı yaparken ekibin diğer üyeleri de bu aile büyüğünün torununun boğazındaki kayısı çekirdeğini çıkartarak minik çocuğu hastaneye sevk eder.

İşte şehrimiz Aksaray’ın hatta ülke genelindeki sağlık çalışanlarının durumları bu.

***

Ben yazdığım yazılarla belki de pek çok sağlık çalışanı tarafından sevilmem.

Zaten bu yazıları da hiçbir zaman birileri tarafından sevilmek için de yazmıyorum. Nasıl geçmişte sağlık çalışanlarının işlerini doğru yapması gerektiği şeklinde köşe yazıları ve haberler yazıyorsam bu günde görevi sadece sorumsuzluk nedeniyle ölümle burun buruna gelen bir çocuğumuzun hayatını kurtarmak olan sağlık çalışanına hak görülen bu olayı da görmezden gelemem.

Bu ülkede hangi kamu görevlisi olursa olsun birileri tarafından darp edilemediği, darp etme teşebbüsleri de katı cezai yaptırımlar ile engellendiğinde o çocuklar bir daha o kayısı çekirdeğini yutmazlar.

Bu rezil olay nedeniyle sağlık camiasına geçmiş olsun dileklerimi iletirken sağlık yönetiminin de sağlık çalışanını yalnız bırakmayacağını ve bu olayların önünü kesmek amacıyla bu sürecin takipçisi olacağını umuyorum.

Sağlık çalışanına saldırmayı kendisinde hak bilen sevgili hemşerime de; “Keşke o sağlık çalışanları kadar kendi torununu düşünseydin” diyorum.

Yorum Yazın

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar