Aksaray
DOLAR31.9682
EURO35.0861
ALTIN2417.2
Nazmi Çalışkan

Nazmi Çalışkan

Mail: [email protected]

İnsan Olamamış İki Ayaklılar da Var Aramızda

Bu yazıdaki başlık okurlarımıza ağır gelebilir ancak gördüğüm bazı görüntüler ne yazık ki insanlığımızdan utanmamıza sebep oluyor.

İnsan olarak bu doğaya yaptıklarımızın karşılığını iklim dengesizliği ve değişik hastalık ve salgınlarla yaşamaya başladık ve acil tedbirleri almazsak da daha kötü günlerin bizleri beklediği aşikar.

Doğaya verdiğimiz zararın yanında son dönemde kadınlar ile çocuklar başta olmak üzere insanlara ve hayvanlara karşı işlenen vahşet olaylarındaki artış sürekli olarak haberlere yansımaya başladı. Bizler gazetecilik etiği gereği bir çok görüntüye şahit olmamıza rağmen bunu yayınlayamıyoruz.

Yani yaşanan şiddet ve vahşetin görüntüleri bile bizlerin hafızasından günlerce çıkmıyor.

İki ayaklı bir yaratık veya bazı yaratıkların son vahşeti bizleri yine insanlığımızdan utandırdı. İlimizdeki OSB bölgesinde tek suçu yeryüzünde olmak olan çok sayıda köpek yavrusunun ölüsü bulundu. Bu hayvanları çıkarı olmadan sadece insanlığının gereği olarak besleyen bir vatandaş görüntüleri bana ulaştırdı. Gördüğüm görüntüler karşısında halen şoktayım. Bunu bir canlıya yapan kişinin ruh halini çözemedim.

Görüntülerin ortaya çıkmasıyla Aksaray Valimiz Hamza Aydoğdu başta olmak üzere Aksaray Cumhuriyet başsavcılığımız, jandarma komutanlığı ve emniyet birimleri bunu yapanların yakalanması için çalışmalarını yoğunlaştırdılar.

Bu konudaki hassasiyetlerini bildiğim için kendilerine teşekkür ederken en yakın zamanda bu kişi ya da kişilerin bulunacağından hiç şüphem yok.

Allah’ın can verip yaratarak aramıza bıraktığı tüm canlıların yaşama haklarını, hem de bu derecede canavarlaşarak ellerinden alma hakkını sizlere kim veriyor? diye sorarken artık her türlü şiddet olayıyla ilgili cezaların daha da arttırılması konusunda çalışmaların bir an evvel yapılması gerektiğini düşünüyorum.

Bu yazıya ekleyeceğim çok şeyler var ama ne insanlığım ne de mevcut mevzuatlar karşısında gerisini (…) 3 nokta ile değerli okurlarımıza bırakıyorum.

Yorum Yazın

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar