Aksaray
DOLAR31.9682
EURO35.0861
ALTIN2417.2
Nazmi Çalışkan

Nazmi Çalışkan

Mail: [email protected]

Fırsatınız Batsın

Yukarıdaki başlık sanırım çok yakışık olan bir başlık değil ama; Fırsat bu fırsat diyenlere söylenebilecek en hafif tabir bu olsa gerek.

Bu söyleme nereden geldik dersek? Ne yazık ki ülkemizde son yıllarda kibar söylemi fırsatçılık, normal söylemi de, haksız kazanç veya zor gününde insanlardan faydalanma gibi karşılığı olan (En azından ben ve bu işten zarar gören kıymetli hemşerilerim böyle düşünüyor) birçok başlık ile çeşitlendirilir kan emicilerin yaptıkları ve buna göz yuman kişilerin kör, sağır ve dilsiz oluşları bunları yazmamı gerektirdi.

Ülke genelindeki gibi ilimizde de hayatımızın her alanında durmak bilmeyen veya durdurulmaya çalışılmayan zamlar bazıları için fırsat olurken toplumun geneli için eziyet oluyor.

Gıdadan, giyime, elektronikten sağlık ürünlerine kadar neredeyse her alanda devam eden fiyat artışlarını haysiyet sahibi bazı esnaflar fırsat, bu haksız kazanç düzenine kibar isim koymaya çalışan halkımızda fırsatçılık deyiveriyor.

Türk halkının en zor günlerinde birlik beraberlik ve yardımlaşma döneminde birilerinin cepleri sürekli şişerken dar ve orta gelirli vatandaşlarında iki yakaları birbirinden here geçen gün daha fazla ayrılıyor.

Bu soygun düzeni bu şekilde devam ederken denetim mekanizmasının ne işe yaradığını ve bu düzene bir dur deyip demeyeceğini çoook uzun bir süredir merakla bekliyorum ama ortada halen bu düzene çomak sokacak bir yetkili bile göremedim.

Ev kirası, Mutfak masrafı, Zorunlu giyim masrafları, Okul giderleri, Elektrik, Doğalgaz, Su ve Telefon faturaları gibi birçok giderin altında artık nefes bile alamayan ve nüfusun büyük bölümü asgari yaşam standartlarında yaşamak zorunda olan insanlarımızı sömürüp adına fırsat deyip lüks yaşam alanlarınızda “Allah bu felaketleri bizim başımıza neden veriyor?” demeyin artık.

Rahmet ve bereket ayı olan bu ayda yani yardımlaşma ayında bile milletin sofrasına gidecek ürünleri fırsata çevirmeye çalışarak fakirin bir ekmeğini bile çalmaya çalışanlara ben fırsatçı değil anca …. derim. (Boşluğu siz kıymetli okurlarım doldurur diye düşündüm)

Yorum Yazın

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar