Aksaray
DOLAR31.9682
EURO35.0861
ALTIN2417.2
Nazmi Çalışkan

Nazmi Çalışkan

Mail: [email protected]

“Emanet” Oyların Rotası Şaştı

Yukarıdaki başlık bana geldiği kadar eminim ki sizlere de tuhaf gelmiştir.

2018 seçimlerinden sonra duyduğum bu cümlenin karşılığı; O dönemde Ak parti listesindeki 1’inci sıra adayı olan vekile olan tepkiden dolayı milliyetçi hareket partisine giden oylardan bahsettiler hep.

Bu seçim sürecinde de yine aynı senaryo ile liste tepkisi adı altında sahada algı oluşturularak MHP’ye yeniden Ak partiden bir oy akışı hesaplanıyor.

Ancak Aksaray seçmeni o dönem oluşturulan algıdan farklı olarak bu seçimde listedeki 3 adayın yeni yüzlerden oluşması ve mevcut milletvekili Cengiz Aydoğdu konusunda da sıkıntı yaşamaması nedeniyle “Emanet” oy döneminin bittiğini ve kendi partilerine oy vereceklerini seçime bir hafta kala yüksek sesle dile getiriyorlar.

Getiriyorlar getirmesine de neden bu seçimde de liste algısı oluşturulup emanet oy gelecek algısı ile kafa karışıkları oluşturuluyor?

Bu oylar geçen seçimdeki “Emanet” oyların sebebi olarak gösterilen İlknur İnceöz’ün listede olmamasına rağmen neye tepki olarak ittifak ortağı olan MHP’ye yönelecek? bunu merak ediyorum. Sahada konuştuğum halkın büyük bölümü bu seçimde yeniden kendi listelerine oy verecekleri yönündeyken “Emanet” oy söylemi nereden geliyor? ve bu algı kimler tarafından ortaya atılıyor? Bunu bende merak ediyorum ama bence bu seçimde “Emanet” oylar söylemi MHP ve İyi parti arasında olacak gibi görünüyor.

Özellikle adaylığı en çok konuşulan isimlerden bir tanesi olan Turan Yaldır’ın Milliyetçi Hareket Partisinde gösterdiği performansı ve sonrasındaki siyasi yükselişi ile MHP kanadında ciddi bir karşılığı olduğu ortada.

Milliyetçi kanatta etkili olan ülkü ocaklarındaki başkanlık sürecindeki performansı da MHP’den İyi partiye oy transferini hızlandıracak gibi görünüyor.

İyi parti ile siyaset sahnesine dönen ve çalışmalarını sürdüren Yaldır’ın bu seçimlerde İyi partinin oylarını yükselteceği konusunda şüphe görünmüyor.

Kısacası 14 Mayıs seçimlerine 1 hafta kala Aksaray siyasetindeki “Emanet” oy söylemi bu seçimde de olacak ama bu seçimde rota şaşacak ve oy akışı MHP ile İyi parti arasında olacak gibi görünüyor.

 

Yorum Yazın

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar