Aksaray
DOLAR31.9682
EURO35.0861
ALTIN2417.2
Nazmi Çalışkan

Nazmi Çalışkan

Mail: [email protected]

Denetlenmeleri İçin Facia Yaşanması mı Gerekiyor?

Denetlenmeleri İçin Facia Yaşanması mı Gerekiyor?

İl genelinde son zamanlarda bir TUR şirketi furyasıdır gidiyor.

İl dışındaki bir çok yere Aksaraylıları gezdirme vaadi ile değişik organizasyon ve taahhütler ile yüzlerce, yıl içerisinde de binlerce Aksaraylı bu şirketler tarafından yollara dökülüyor.

Turlarını satarken gidecekleri şehirlerdeki tarihi ve doğal güzellikleri ballandıra, ballandıra anlatan bu şirketler yola çıkarttıkları kişileri deyim yerindeyse perişan ederek tekrardan Aksaray’a getiriyorlar.

Şikayetlere de “sağ salim gelmedin mi?” deyip olayı kapatıveriyorlar.

Şimdiye kadar bu şirketler ne kadar mercek altına alındı bunu bilmiyoruz ancak geçenlerde Aksaray’dan yola çıkartılan bir gurubun başına gelenler bana Aksaray - Konya karayolundaki onlarca çocuğun hayatını kaybettiği faciayı hatırlattı.

Orada yetki belgesi olmayan bir otobüsle yola çıkan gurup sürücü hatası nedeniyle Aksaray’da feci bir kaza geçirmiş ve bu kaza günlerce gündem olurken herkesin ciğerini yakmıştı.

Peki Aksaray’daki adı bir AVM ile aynı olan ve sosyal medyada sağlayamayacağı imkanların reklamları ile Aksaraylıları yola düşüren bu TUR şirketi Aksaray - Gaziantep turunda ne yapmış.

Gece saatinde işi bilmeyen bir tur yetkilisi ile bir midibüs ile yola çıkartılan gurubun seyahati kabusa dönmüş.

Gece saatlerinde tünel içerisinde arızalanan midibüste patlayan kalorifer tesisatı bir kişiyi yaralarken tünel içerisinde otobüsten indirilen yolcular adeta ölüm ile baş başa bırakılmışlar.

Allah’tan işi bilen karayolları yetkilileri tünel içerisinde arıza da olsa beklenemeyeceğini bildiklerinden uzun süre sonra bu yolcuları ve aracı tünel dışına çıkartarak olası bir faciadan kurtarmışlar.

Sabaha kadar yol kenarında çözüm bekleyen yolcular Gaziantep’ten çağrılan başka bir midibüs ile saatler sonrasında yola çıkartılabilmiş.

Saatler süren gecikme ve yaralanma sonrasında bu turdakilere şirketin telafisi kelaynak kuşlarını göstermek olmuş.

Akşam saatlerinde Gaziantep’e ulaşan bu kişiler midibüsün tamirinden sonra Aksaray’a getirilmiş.

Sorun tur şirketi sahibine iletildiğinde önce düğünüm var bu sorunu daha sonra konuşalım demiş ve ardından da başka bir turdan 100 lira indirim vaat edilmiş ve adeta Gaziantep’e sağ salim gidip geldiniz benim vazifem tamam denmiş.

Şimdi yetkililere sesleniyorum. Aksaray’da bir çok TUR şirketi yüzlerce vatandaşı sürücüsünün veya aracının yeterliliği belli olmayan araçlarla yola çıkartıyor.

Bu insanların başlarına bir şey geldiği zaman mı hesabını soracaksınız?

Yoksa bir facia yaşanmadan gereğini yapacaksınız?

Günü geldiğinde inşallah yaşanmaz ancak “BEN YAZMIŞTIM” diyeceğim.

Yorum Yazın

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar