Aksaray
DOLAR31.9682
EURO35.0861
ALTIN2417.2
Nazmi Çalışkan

Nazmi Çalışkan

Mail: [email protected]

Bayrağımdan Utanmayanlara Selam Olsun

29 Ekim 1923 Tarihinde ilan edilen Cumhuriyet’in 100’üncü yıldönümü her sene olduğu gibi kutlandı.

100’üncü yıl için şahsen beklediğim ekstra programlar olmazken 100’üncü yıl için hepimizin gururu ve bağımsızlığımızın sembolü olan bayrağımız için biz yani Aksaray 68 Haber, Aksaray Güncel, Anadolu Ekspres, Aksaray Gündem ve Kanal 68 TV ile bayrak kampanyası başlattık.

Bu kutlamalarda halk olarak en azından Cumhuriyet kazanımları ile bu günlere gelen halkın gocunmayacağı ve gurur ile senenin her günü dalgalandırması gereken al bayrağını onur ile dalgalandırmasını ve Aksaray sokaklarının kırmızı beyaz renklerle donatılmasını istedik.

Nihayetinde Aksaray Valiliğimiz, Aksaray Belediyemiz, Aksaray Ticaret Borsamız ve Aksaray Ticaret ve Sanayi Odamızın da aralarında bulunduğu pek çok STK’da bu çağrıya destek vererek “Bayrağını As” kampanyası başlattılar. Aksaray belediyesi ve birçok kamu kurum ve kuruluşu bağımsızlığımızın sembolü ve Dünya üzerindeki en anlamlı bayrak olan bayrağımızı asarak kampanyaya destek verdiler. Bununla beraber her daim bayraklarını asan esnaflarımız ve birçok hemşerimiz de bu kampanyaya katılırken bazılar da her zaman olduğu gibi bayraktan ve Cumhuriyet değerlerinden uzak olmayı seçtiler. Onlarla ilgili olan boşlukları siz değerli hemşerilerimiz nasıl olsa dolduracak.

Ben bayrağıyla gurur duyan Türkiye Cumhuriyeti Devletinin bir ferdi olmaktan gurur duyan, gocunmayan ve bayrağını gurur ile onur ile dalgalandıran tüm Aksaraylı hemşerilerime teşekkür ediyorum.

Allah hiç ama hiç kimseyi Cumhuriyet’in sunduğu değer ve özgürlüklerle Cumhuriyete ve bu Cumhuriyetin kurulmasında emeği olan bu uğurda canını veren ve o cephelerde savaşan ecdada saldıracak ve onların eseri olan bu topraklarda Cumhuriyet kazanımlarının ardında saklanacak kadar aciz etmesin.

Acısı veya tatlısı ile 100 yıl geride kaldı. Devlet olarak 100 yıl değil ancak yönetim şekli ve kazanımlarla geride bırakılan 100 yıl.

Bu yüzyıl için canını vermiş aziz şehitlerimize Allah’tan rahmet dilerken geride bıraktıkları ve Türk toplumuna emanet ettikleri annelerimiz, babalarımız, abilerimiz, kardeşlerimiz ve değerli evlatlarımıza başsağlığı dilerken bu uğurda gazilik mertebesine ulaşmış gazilerimize de şifalar diliyorum.

İyi ki Türkiye Cumhuriyetinin bir ferdiyim…

Yorum Yazın

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar