Aksaray
DOLAR31.9682
EURO35.0861
ALTIN2417.2
Nazmi Çalışkan

Nazmi Çalışkan

Mail: [email protected]

Ak Adaylara Tepki Fırtınası Çabuk Dindi

Seçimlere 10 günden az bir süre kaldı. Asıl olmalarına karşı sadece seçim dönemlerinde bir süreliğine vekil olanlar tarafından kıymetli görülen vatandaşlar 28’inci dönem milletvekilliği ve Cumhurbaşkanını seçmek için sandık başına gidecek.

6 Şubattaki asrın yıkımının üzerini bile örten bu seçim sürecinde çok şey dendi, birçok kişi de dinlendi.

Uzun yıllardır hiçbir seçim bu kadar belirsiz bir süreçte gitmemişti. Merkezde liste kavgaları ve ben bu listeyi beğenmedim x partiye oy vereceğim söylemleri bu haftaya kadar konuşulsa da bu süreç uzun sürse de seçim için son haftaya girilirken kaybolmaya başladı.

Özellikle Ak Partiden liste tepkisi olarak MHP’ye gidecek oylar bu hafta ile kendi partilerine tekrar dönmeye başladı. Bu durum seçim analizi yapanları ters köşe yapacak gibi görünüyor.

Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde ilk günden beri kararlı olan Aksaraylılar son 9’a girilirken Cumhur ittifakı ortaklarından Ak Partinin emanet oyları geri çekilmeye başlamış gibi görünüyor.

*

Bunun dışında ilk olarak Adalet ve Kalkınma partisinden aday olan ve her fırsatta Cumhurbaşkanına sevgisini dile getiren Yılmaz İlhan bu süreçte Aksaray’da siyaset erbabıyım diyen herkesi şaşırtacak bir sonuç ile seçimi tamamlayacak gibi görünüyor.

İlk olarak aday olduğunda kendisine bin oyu bile çok görenler son 9’da artık 5-10 bin bandında konuşmaya başladılar. Bu seçim analistlerindeki fikir değişikliği hızına bakılırsa haftaya yeni tahminlerde alınabilir ama kimsenin tahmin edemeyeceği ve 14 Mayıs akşamı en çok merak edilen oy oranı da Yılmaz İlhan’nın olacak gibi görünüyor.

*

Millet ittifakının ortak listesinde ise son 5 yıldır yaptığı çalışmalar ile bir çok kişinin tanıdığı veya ismini duyduğu Ali Abbas Ertürk deyim yerindeyse dur durak bilmeden çalınmadık kapı bırakmıyor. Gittiği bir çok yerde ilgi ile karşılanan Ertürk’ün bu enerjisi milletvekili seçilmesi durumunda Aksaraylılara umut verirken Millet ittifakının 1’inci sıra adayı Turan Yaldır’da 2015 seçimlerindeki temposundan uzak olsa da saha çalışmalarına devam ediyor. Adaylığının açıklandığı günden beri ekibi ile çalışan Yaldır’a son olarak sessizliğini koruyan 27’inci dönem İyi parti milletvekili Ayhan Erel ve ekibi de destek vermeye başladı. Uzun süredir sessiz olan Erel ve ekibinin sahada gördüğü ilgi ve birlik mesajı seçim süreci için millet ittifakına artı olarak yazılacak gibi görünüyor.

Kısacası 14 Mayıs akşamı Aksaraylılar, Cumhurbaşkanlığı için sonucu belli ama meclis için sonucu merak edilen finali kendileri yazacaklar.

Yorum Yazın

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar