Aksaray
DOLAR31.9682
EURO35.0861
ALTIN2417.2
Nazmi Çalışkan

Nazmi Çalışkan

Mail: [email protected]

2 Gündür “Selfie” Kahramanlarını İzliyoruz

6 Şubat depremlerinin yıldönümü dolayısıyla bütün illerde anma etkinlikleriyle deprem bölgesinde hayatlarını kaybedenler için dualar edildi.

Bu programlar dolayısıyla emeği geçen herkesi tebrik ediyor ve 6 Şubat tarihinin unutulmamasını ve unutturulmamasını istiyorum.

Çünkü 6 Şubat ve sonrasında yaşananlardan ülke olarak çok dersler çıkartmamız gerekiyor.

Okullarda 6 Şubat yüzeysel değil en ince ayrıntısına kadar işlenen bir konu olmalı. Olmalı ki geleceğimizi inşa edecek ülkemizin bundan sonraki belki de 50 yılına yön verecek çocuklarımız depremlerden bizlerin çıkartamadığı dersleri çıkartsınlar ve deprem bölgesinde yaşadığımız bilinci ile buna uygun yaşam alanları kurulmasını sağlarken kötü olan bina ve yapılardan uzak dursunlar.

Müteahhitler ne kadar kötü olursa olsun, onları toplum içerisinden temizlemek aslında birey olarak bizlere düşer. Biz ucuz diye onların kapılarında sıra olmazsak 1 bina yapar ve sadece o bir binası ile kaybolur gider.

***

6 Şubat tarihinden sonra deprem bölgelerinde neler yaşandı?

Bu bölgede bende bir süre kalmış bir AFAD gönüllüsü olarak yazma gereği duydum.

Son 2 gündür sosyal medya başta olmak üzere kahramanlarımızı izledim.

Onlardan tam gurur duyacakken bölgeye gelenlerin yüzde 90’ına yakınının ilk gün enkazlar başında selfie yapıp kayıplara karıştıkları geldi aklıma.

Onları yağmacılar gibi enkazlardan uzak tutmaya çalıştığımız geldi aklıma.

Bölgede sadece 2 gün kalıp enkazdan çıkartılan bir yaralının veya cansız bir bedenin sedyesinden tutarken çekilen fotoğrafları geldi aklıma.

Sahi o videolar ve fotoğrafları kimler nasıl çekti?

Arama kurtarma ekiplerimizin ve koordine merkezindeki ekiplerimizin fotoğraflarına bile ulaşamazken sizlerin sadece 2 günde yüzlerce görüntünüzü ve fotoğraflarınızı kimler çekti?

Çok uzatmayacağım ama sadece şunu ifade etmek istedim; Aksaray AFAD arama kurtarma ekibine destek giden gönüllü ekibinde bölgeye giden toplam 200 kişi görünürken benim hafızamda bunlardan sadece 40’ı var gerisi yok.

Kısacası Televizyon ekranlarında ve sosyal medyada gördükleriniz selfie kahramanları olsa gerek çünkü alanda yoklardı. Alanda olanların da o fotoğrafları çektirmeye veya o fotoğrafları haberdar değilmiş gibi çekecek düzeni kuracak zamanları bile yoktu. Kısacası bırakın bu şovu.

Yorum Yazın

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar