Aksaray
DOLAR31.9682
EURO35.0861
ALTIN2417.2

Zorlu İşlerinde Başarılı Grafik Çiziyorlar

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Zorlu İşlerinde Başarılı Grafik Çiziyorlar
Doğu-Batı ve Kuzey-Güney bağlantısının kesiştiği Türkiye’nin en önemli kavşak noktası olan Aksaray’da polis ekiplerinin yaptıkları başarılı çalışmalar ile kaza oranlarında önemli düşmeler olurken il genelindeki denetlenen araç sayısı da hızla artıyor.

Geçmişte yaşanan ölümlü trafik kazaları ile gündeme gelen Aksaray’da trafik verilerindeki olumlu tablo devam ediyor. Doğu-Batı ve Kuzey-Güney kavşak noktası olması nedeniyle günde binlerce aracın geçiş yaptığı Aksaray’da trafik kazalarını ve kaza risklerini yok etmek için görev başında olan trafik polisleri denetimlerine gün boyunca devam ederken denetimler sırasında teknolojinin tüm imkanlarını da seferber ediyorlar. Polis ekiplerinin bu sıkı çalışmaları il genelindeki kaza oranlarına da yansıdı. İl genelinde son üç ayda  meydana gelen 466 trafik kazasında 2 kişi hayatını kaybederken 281 kişi de yaralandı. Bölge trafik ekiplerinin radarla hız kontrolü ve uygulama noktalarındaki denetimlerinin 24 saat esasına göre sürdürüleceği öğrenildi.

İl merkezindeki artan araç sayısı ve kural ihlalleri ile trafik güvenliğini sağlamaya çalışan polis ekipleri de merkez başta olmak üzere yoğunluk olan noktalarda trafiği akıcı ve güvenli halde tutmak için yoğun çaba harcıyor. Özellikle hatalı parklar,yaya geçitleri ve alkollü araç kullanımları konusunda denetimlerini sıklaştırarak devam ettiren polis ekipleri denetimlerinde 164’ü alkollü araç kullanmaktan 19’u da diğer maddelerden toplam 183 sürücünün sürücü belgelerine geçici süre ile el koyarken trafik kuralları konusunda eksikleri bulunan 807 aracı da trafikten men etti.

Gerek bölge gerekse de diğer trafik ekipleri son üç ay içerisinde il genelinde  63 bin 782 araç ve sürücüsünün kontrolünü gerçekleştirirken kusurlu oldukları tespit edilen 15 bin 635 araç sürücüsüne ilgili maddelerden ceza kesildi.

Her türlü hava şartlarına rağmen denetimlerin sürekli devam etmesinin trafik güvenliği konusundan önemli olduğunu belirten Aksaraylılar da özellikle yaya geçitleri konusundaki denetimleri sadece araçlar için değil yayalar için de yapılması gerektiğini belirterek yaptıkları açıklamalarda; “Aksaray’ın son üç aylık trafik verileri gerçekten umut verici. Önemli bir kavak noktası olması nedeniyle geçmişte sürekli olarak ölümlü ve yaralamalı trafik kazaları ile gündeme gelen Aksaray’ın son zamanlarda trafik kazaları ile gündeme gelmemesi gerçekten memnuniyet verici. Bu başarı elbette günün neredeyse her saatinde denetim yaparak trafik güvenliğini sağlayan trafik polislerimize ait. Kendilerine bu konuda teşekkür ediyoruz. Ancak ilimizin en büyük sorunlarından bir tanesi de yaya geçitleri oldu. İl genelinde her yere gelişi güzel çizilen yaya geçitlerinin denetimleri konusunda sadece araç sürücülerinin cezalandırılması ve yayaların trafik kuralları konusundaki vurdumduymazlığının görmezden gelinmesi kabul edilmemeli. Sadece araç sürücülerine ceza yazılıyor diye yol ortasına atlayan yayalarda cezalandırılmalılar. Trafik yoğunluğu ve otopark konusu sadece trafik polislerinin çözeceği bir sıkıntı olsa şimdiye kadar çözülmüş olurdu zaten” dediler. (Haber:E.B)

Anahtar Kelimeler:
  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
HES Dolandırıcılığına DikkatÖnceki Haber

HES Dolandırıcılığına Dikkat

Aksaraylılar “Yardımlarımızı Kendimiz Yapalım”Sonraki Haber

Aksaraylılar “Yardımlarımızı Kendimiz Ya...

Yorum Yazın

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar