Aksaray
DOLAR31.9682
EURO35.0861
ALTIN2417.2

Yurtdışından Gelen Telefonlar 180 Gün Kayıtsız Kullanılabilecek

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Yurtdışından Gelen Telefonlar 180 Gün Kayıtsız Kullanılabilecek
Cumhurbaşkanlığı Dijital Dönüşüm Ofisinden yapılan açıklamaya göre yurtdışından getirilen cep telefonlarının kayıtsız kullanım süresi 120 günden 180 güne uzatıldı.

Gurbetçi yoğunluğunun en fazla olduğu illerden bir tanesi olan Aksaray’da senelik izinlerini geçirmek için gelen gurbetçilerin en fazla şikâyet ettiği konulardan bir tanesi olan telefonlarının kullanım süresi için yeni bir düzenleme daha yapıldı. Cumhurbaşkanlığı dijital dönüşüm ofisinden yapılan açıklamada “"Yurt dışında ikamet eden ve beraberinde mobil cihaz getiren vatandaşlarımız, 120 günlük kayıtsız cihaz kullanım sürelerini otuzar günlük sürelerle 2 defaya mahsus olarak 180 güne kadar e-Devlet Kapısı üzerinden uzatabilirler” denildi.

Yapılan bu düzenleme ile özellikle emekli olan ve Türkiye’de 6 aya yakın süre ile kalmalarından dolayı sıkıntı yaşayan gurbetçilerin sorunları da önemli oranda giderilmiş olacak.

Telefonların Kayıtları 31 Bin Liranın Üzerinde

Yurtdışından getirilen ve ülkemizde kullanılan telefonları kayıt altına aldırmak isteyen vatandaşlar özellikle son iki yılda yapılan vergi artışları ile yurtdışı telefon taleplerinden vazgeçmek zorunda kaldıklarını ifade ederek yaptıkları açıklamalarda; “Aksaray ve Aksaray gibi illerde gurbetçi yoğunluğu nedeniyle neredeyse her evde bir yurtdışı bağlantısı var. Geçmişte yaz döneminde gelen gurbetçiler akrabalarına çeşitli hediyeler getirirken mali durumu iyi olmayan akrabalarına da bir sene önceki cep telefonlarını veriyorlar ve bu kişiler bu telefonları kullanıyordu. Ancak artık kayıt işlemleri nedeniyle sıfır cep telefonları bile ödenemez duruma geldi. Bir cep telefonu için kayıt işlemi son iki yılda 31 bin lirayı aştı. Bu rakam gerçekten çok fazla. Yöneticilerimizden artık bu rakamlarla ilgili makul bir düzenleme istiyoruz. Teknolojinin dünyada en pahalı olduğu ülkelerin başında ne yazık ki ülkemiz geliyor” dediler. (Haber: E.BUDAK)

Anahtar Kelimeler:
  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Hazim Turan’ın Başkanlığına İtirazÖnceki Haber

Hazim Turan’ın Başkanlığına İtiraz

Bulvarda Trafik Sorunu BüyüyorSonraki Haber

Bulvarda Trafik Sorunu Büyüyor

Yorum Yazın

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar