Aksaray
DOLAR31.9682
EURO35.0861
ALTIN2417.2

Yeni Binalarda Otopark Zorunlu Oluyor

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Yeni Binalarda Otopark Zorunlu Oluyor
Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum imzasıyla resmi gazetede yayınlanmak üzere Cumhurbaşkanlığına gönderilen yönetmeliğe göre yapılan yeni binalarda metrekare büyüklüğüne göre ev sahiplerinin kullanabileceği otoparkları da zorunlu olacak.

Ülke genelinde olduğu gibi Aksaray’da da artan araç sayısı trafik yoğunluğu kadar otopark sorununu da gün yüzüne çıkartmaya başladı. Merkezde yaşanan otopark sorununa ek olarak merkeze yakın bir çok cadde ve sokakta da yaşanması ve yeni yapılan binalarda da benzeri sorunlarla ortaya çıkması şehirlerin gelecekleri için büyük sorun olarak kabul edilirken bu sorunu kesin olarak ortadan kaldırmaya çalışan Çevre ve Şehircilik Bakanlığı yeni yönetmeliğin 31 Mart tarihi itibariyle uygulanmaya başlaması için Cumhurbaşkanlığına yönetmeliği gönderdi. Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum imzasıyla gönderilen yönetmeliğe göre her daireye bir otopark zorunluluğu yerine 80 metrekareye kadar olan 3 daireye 1 otopark,80 ile 120 metrekare arasındaki her 2 daireye 1 otopark, 120 metrekare ile 180 metrekare arası her daireye 1 otopark ve 180 metrekare üzeri her daireye 2 otopark zorunlu olacak.

Bakanlığın yaptığı çalışmanın yerinde olduğunu ancak ertelenmeden hemen hayata geçirilmesi gerektiğini belirten Aksaraylılar ise yaptıkları açıklamalarda; “Son yıllarda trafikle beraber otoparklar da çok ciddi sıkıntı olmaya başladı. Merkez dışında kalan alanlarda da bina önlerinde araç koyacak alan bulunamıyor. Kenarlara park edilen TIR ve otobüsler tüm yolu kapatıyor.Yıllardır bina altlarında otopark olacak deniyor. Mevcutta bir uygulamada var ancak bir çok binanın altına yapılan otoparklara bırakın arabaları arazi araçları bile inemez. Yapılan bina altına 3 veya 4 araçlık yer bırakan müteahhit projeye uyduğunu iddia ediyor. Aksaray’da kaç binanın otoparkı kullanılacak durumda. İnşallah bu da öyle olmaz. Otoparklarda kot farkı iyi hesaplanmalı. Yoksa onunda bir çıkar yolu bulunur bu yönetmelikte delinir. İnşallah 31 Mart tarihinden sonrası için bu süre uzatılmaz, zaten geç kalındı daha da geç kalınmaz” dediler. (E.B)

Anahtar Kelimeler:
  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 1
    KIZGIN
Konut Satışlarındaki Düşüş Devam EdiyorÖnceki Haber

Konut Satışlarındaki Düşüş Devam Ediyor

Dinçer Sağlık Çalışanlarını UnutmadıSonraki Haber

Dinçer Sağlık Çalışanlarını Unutmadı

Yorum Yazın

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar