Aksaray
DOLAR31.9682
EURO35.0861
ALTIN2417.2

Vali Kumbuzoğlu, Yeşil Aksaray İçin Türkiye'de İlk Uygulanan Yöntemi İnceledi

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Vali Kumbuzoğlu, Yeşil Aksaray İçin Türkiye'de İlk Uygulanan Yöntemi İnceledi
Aksaray Valisi Mehmet Ali Kumbuzoğlu, Orman İşletme Müdürlüğü ağaçlandırma çalışmalarını yerinde inceledi. Altınkaya Köyü ve Hicip bölgesindeki saha ziyaretinde Vali Kumbuzoğlu’na, Orman İşletme Müdürü Abidder Yurtman eşlik etti ve yapılan çalışmalar hakkında bilgi verdi.

Altınkaya’da 241 Bin Fidan Toprakla Buluştu

Altınkaya Köyü sınırlarında başlatılan Kale Erozyon Kontrol Projesi kapsamında bugüne kadar toplam 560 hektarlık alanda ağaçlandırma yapıldı. 2023 ve 2024 yıllarında iki aşamada yürütülen çalışmalarda kızılçam, sedir, mavi servi gibi ibreli türlerin yanı sıra akçaağaç, dişbudak, ahlat, alıç ve iğde gibi yapraklı türlerden oluşan toplam 241.960 adet fidan dikildi.

Hicip Bölgesinde Ağaçlandırma Çalışmaları Sürüyor

Hicip bölgesinde ise 2023 yılında 100 hektar alanda 49.700, 2024 yılında ise 50 hektarlık alanda 17.100 kızılçam fidanı dikildi.

Türkiye’de Bir İlk Aksaray’da Uygulandı

Ağaçlandırma çalışmalarında dikkat çeken bir diğer yenilik ise Türkiye’de ilk kez Aksaray’da denenen “malçlama” (poşet serme) yöntemi oldu. Bu uygulama sayesinde yaz sıcaklığında toprağın nemini koruması sağlandı. Yapılan gözlemlerde, malçlama yapılan alanlardaki fidanların daha sağlıklı gelişim gösterdiği tespit edildi.

Vali Kumbuzoğlu, çalışmalarda emeği geçen tüm personeli tebrik ederek, doğayı korumaya yönelik bu tür projelerin artarak devam edeceğini belirtti.(Basın bülten)

Anahtar Kelimeler:
  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Aksaray Belediyesi’nden Uluırmak’ta Kapsamlı Temizlik SeferberliğiÖnceki Haber

Aksaray Belediyesi’nden Uluırmak’ta Kaps...

Yaldır’dan, Talât Paşa’yı Hedef Alanlara Sert YanıtSonraki Haber

Yaldır’dan, Talât Paşa’yı Hedef Alanlara...

Yorum Yazın

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar