
Son açıklanan atama kararları gereği Vali-Mülkiye Başmüfettişi olarak görevlendirilen Vali Mehmet Ali Kumbuzoğlu 29 aylık Aksaray Valiliği görevinden ayrılarak Aksaray’dan ayrıldı.
10 Ağustos 2023 tarihinde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın oluru ile Aksaray Valisi olarak göreve gelen ve yaklaşık 29 ay boyunca Aksaray Valiliği görevine devam eden Mehmet Ali Kumbuzoğlu son atama kararlarının ardından Aksaray’daki görev süresini tamamlayarak Ankara’ya uğurlandı.
Geçtiğimiz hafa ortasında açıklanan karar gereği Vali-Mülkiye Başmüfettişi olarak görevlendirilen Vali Mehmet ali Kumbuzoğlu’nu yolcu etmek için Aksaray Valiliği önünde uğurlama programı düzenlenirken programda duygusal anlar yaşandı.
Kendisini uğurlamak için alana gelen vatandaşlar, kamu kurum ve kuruluşlarının müdürleri ile siyasiler ile tek, tek vedalaşan Mehmet Ali Kumbuzoğlu Aksaray’da yaptığı son açıklamasında; “Yaklaşık iki buçuk yıldır Aksaray'da valilik görevini yaptım. Bu yüce makamı nasip ettiği için Cenab-ı hakka sonsuz teşekkürlerim olsun. Atamamı gerçekleştiren, beni buraya layık gören Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan'a, İçişleri Bakanımız Ali Yerlikaya’ya sonsuz teşekkürlerimi arz ediyorum. Sizlere layık olmaya çalıştık. Şunu bilin ki Aksaraylı olarak dönüyorum, şehrin valisi olarak gelmiştim ama bir kardeşiniz olarak dönüyorum. Emin olun ki burayı hiçbir zaman unutmayacağım, her fırsatta buraya geleceğim. Buradaki projelerle alakalı yine elinden geldiği kadar hem yüreğimle hem de iş olarak çok değerli milletvekillerimize, bürokratlarımıza, belediye başkanımız, Aksaray Belediye Başkanı başta olmak üzere herkese yardımcı olmaya gayret edeceğim. Çok emekleri geçen vali yardımcılarımız, kaymakamlarımız, il müdürlerimiz, muhtarlarımız ve milletvekillerimiz, siyasi partilerimizin çok değerli teşkilatları, muhtarlarımız ve basın mensuplarımız hepinize yürekten teşekkür ediyorum. Allah sizden razı olsun. Bu görevler gelip geçici. İşin doğasında vardır. Gelen gidiyor. Biz de geldik gidiyoruz. İnşallah hoş bir seda bıraktık. Benden yana hakkım olduğunu ben düşünmüyorum ama varsa helal ediyorum. Sizler de hakkınızı helal edin” dedikten sonra Aksaray’dan ayrıldı. (Haber/Fotoğraf: E.BUDAK ÇALIŞKAN)


































Yorum Yazın