Reklamı Geç
İrfan Çıtak
Aksaray
DOLAR32.3974
EURO35.2937
ALTIN2250.8

Vaka Sayıları Artmaya Devam Ediyor

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Vaka Sayıları Artmaya Devam Ediyor
Koronavirüs salgının da ülke genelinde her geçen gün olumsuz veriler daha da kötüleşirken il bazlı verilerde ilk günden beri kırmızı kategorideki Aksaray'da sağlık bakanlığı verilerine göre bir hafta öncesine göre vaka sayısı yüzde 9’luk bir artışla yüz binde 356’26’ya'e yükseldi.2019 Yılında Çin'den Dünya'ya yayılan ve 2020 yılı Mart ayında ülkemizde de ilk vakanın görülmesi ile birlikte tedbirlerin alındığı koronavirüs salgınında bir yılın ardından mutasyona uğrayan virüsle beraber vaka rekorları gelmeye başladı. Ülke genelinde günlük vaka sayısı 60 bin sınırını aşarken ölü sayısında da ürküten artış devam ediyor.

Sağlık bakanlığının geçtiğimiz aylarda başlattığı il bazlı verilerde ilk günden beri kırmızı listede yer alan Aksaray'da da vaka sayılarındaki artış bakanlığın istatistiklerine yansıdı. Sağlık bakanlığının resmi internet sitesindeki verilere göre bir hafta öncesinde yüz binde 257,91 vaka görülen Aksaray'da vaka sayısı yüzde 9 artışla yüz binde 356’26'ya yükseldi. Açıklanan rakamın Aksaray nüfusundaki karşılığında 420 bin nüfusa sahip ilimizde ortalama bin 496 yeni vaka tespit edildiği ve mutant virüsün yayılma hızı nedeniyle artışın devam edebileceği tahmin ediliyor.

Mutasyona uğrayan ve Bakanlık açıklamalarına çoğunlukla İngiliz mutasyonlu virüsün yayılma değerlerinin çok daha etkili olduğunu belirten yetkililer sosyal mesafe, maske ve hijyen konusunda vatandaşların daha dikkatli olmalarını yasaklara harfiyen uymalarını istediler. Gün içerisinde zorunlu olmadıkça kalabalık ortamlara girilmemesi uyarısında bulunan yetkililer Ramazan ayı dolayısıyla yapılacak olan ziyaretler ile toplu iftarlar konusunda da uyarıda bulundular.

Artan vaka ve kalabalığı değerlendiren vatandaşlar ise açıklamalarında; “İlimiz genelinde koronavirüs vakalarının ilk göründüğü günden bu güne kadar bizler her türlü kurallara uymaya gayret ettik. Ancak vaka sayıları düşmedi ve artmaya devam ediyor. Hafta sonları sokağa çıkma kısıtlaması var ama herkes bakkal,market ve fırın önlerinde bekliyor. Mahalle aralarında çocuklar hep dışarıda. Apartmanlarda kim hasta kim değil kimse bilmiyor. Hasta olup veya hasta temaslı olup evlere girmeyenler var. Bu kişilere daha sert yaptırımlar getirilmeli. Yurt dışı başta olmak üzere başka illerden gelenler de test yaptırmalı. Bizlerden kalabalık oluşturacak ortamlardan uzak durmamız isteniyor ama kalabalık yaratacak uygulamalar yapılıyor. Belediye ve halk otobüsleri için uygulanan HES eşleştirme işlemi için şehrin bir çok yerinde kontrolsüz,mesafesiz uzun kuyruklar oluşuyor. Ramazan ayı olması nedeniyle bazı tahinli ve pide fırınının önünü sadece bizler mi görüyoruz. Kimin hasta olduğunu nasıl bileceğimiz konusunda bir yıldan beri hiçbir çalışma yapılmadı. HES kodu uygulaması ne kadar güvenli. Bir HES kodunu kaç kişi kullanıyor. Artık bireyler olarak bizler kendi tedbirlerimizi alıyoruz ama almayanlara ne yapılıyor?” sorusunu sordular. (Haber:S.O)

Datakale.Net İnternet ve Bilişim Hizmetleri
Anahtar Kelimeler:
  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Belediyeden Yenilenebilir Enerji AtağıÖnceki Haber

Belediyeden Yenilenebilir Enerji Atağı

Çocuk Nüfusumuz 123 Bin 585Sonraki Haber

Çocuk Nüfusumuz 123 Bin 585

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar