Aksaray
DOLAR31.9682
EURO35.0861
ALTIN2417.2

Üretimi Arttı Geliri Azaldı

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Üretimi Arttı Geliri Azaldı
Türkiye istatistik kurumu (TÜİK) ülke genelinde toplanan süt verilerini açıkladı. TÜİK verilerine göre bir önceki yıla göre süt üretimi 8,2 oranında arttı.

Türkiye İstatistik Kurumu ülke genelindeki süt ve süt ürünleriyle ilgili verilerini paylaştı. TÜİK verilerine süt üretiminde geçen yıla göre yüzde 8,2’lik artış olurken ticari işletmeler tarafından toplanan ve işlenen süt ve süt ürünlerinde de artış oldu.

TÜİK’in açıkladığı veriler üzerinde değerlendirme yapan Aksaraylı süt üreticileri süt üretiminde artışın kendilerine değil fabrikalara yaradığını belirterek “üretim artsa da gelir sürekli azalıyor” diyerek yaptıkları açıklamalarda; “Aksaray son 15 yıl içerisinde süt sanayilerinin de OSB’ye ilgi göstermesi ve verilen büyük teşviklerle tam anlamıyla bir hayvancılık merkezi haline geldi. Son yıllarda süt üretimi için ve kırmızı et üretimi için açılan çiftliklerin işletme giderleri ve özellikle de yem giderleri güç yetmeyecek hale geldi. Bu işin içerisine girenler ya çiftliklerini satıp borçlarını ödemeye çalışıyor ya da borçlarla günü kurtarmaya çalışıyorlar. Yıllardan beri hayvancılığın en büyük sorunu olan yem sorununa hiçbir çözüm bulunamadı. Süte 1 kuruş zam geldiği zaman yeme hemen zam geliyor. Bu işle uğraşan çiftçilerin çok büyük bölümü bırakın kar etmeyi borçlarını artırıyorlar. Mandıralardaki ineklerini satarak yem alan üretici arkadaşlarımız var. Süt üretiminin artması bizleri değil sanayicileri güldürüyor. Bizlerin ürettiği süte yapılacak zam için günlerce toplantılar yapılırken ve karar alınırken bizlerin ana gideri olan yemin zammı yem satan fabrikaların iki dudağının arasında. Yem dışında diğer maliyetlerimiz de çok fazla. Elektrikten başlayarak bir çok kalemdeki giderlerimiz ekonomik sebeplerden dolayı çok fazla arttı. Tarım arazilerindeki su sorununu bir türlü aşamadık. Bu nedenle üretimin artması bizlerden çok bu sütü toplayıp, işleyen fabrika sahiplerini sevindiriyor” dediler. (Haber: E.BUDAK)

 

Anahtar Kelimeler:
  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Alkollü sürücü kırmızı ışıkta bekleyen araca çarptıÖnceki Haber

Alkollü sürücü kırmızı ışıkta bekleyen a...

Türkiye’nin En Ucuz Ekmeği Yeşiltepe’deSonraki Haber

Türkiye’nin En Ucuz Ekmeği Yeşiltepe’de

Yorum Yazın

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar