Aksaray
DOLAR31.9682
EURO35.0861
ALTIN2417.2

Tüm Engellerin Kalktığı Tek Yer

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Tüm Engellerin Kalktığı Tek Yer
Aksaray belediyesi tarafından engelli vatandaşlar için inşa edilen ve içerisinde tüm imkânların sunulduğu engelsiz yaşam merkezi engelliler ve yakınlarından tam not alırken Aksaray’ın en özel mekânlarından birisi olma özelliğini de taşıyor.

Vali Mehmet Ali Kumbuzoğlu ve Belediye Başkanı Dr. Evren Dinçer, 10-16 Mayıs Engelliler Haftası’nda Aksaray Belediyesi Engelsiz Yaşam Merkezini ziyaret etti. Belediye Başkanı Dinçer, geçtiğimiz Mart ayında hizmete açılan Engelsiz Yaşam Merkezi’nin işlevi hakkında Vali Mehmet Ali Kumbuzoğlu’na bilgi verdi. Vali Kumbuzoğlu, her engelli bireyin ortak ve özel hizmet aldığı Engelsiz Yaşam Merkezi’nin amacına uygun olarak tasarlanıp hizmete verdiği söyledi. Vali Kumbuzoğlu, bu merkezi Aksaray’a kazandıran Başkan Dinçer’e ayrıca teşekkür etti. 

Belediye Başkanı Dr. Evren Dinçer tarafından projelendirilerek yapımı tamamlanan Aksaray Belediyesi Engelsiz Yaşam Merkezi, geçtiğimiz mart ayında düzenlenen törenle açılarak hizmet vermeye başladı. Tüm engel gruplarının faydalanabileceği ‘Engelsiz’ bir bina olarak hizmet veren tesis, engelli birey ve ailelerin tüm ihtiyacına cevap veriyor.

Vali Mehmet Ali Kumbuzoğlu ve Belediye Başkanı Dr. Evren Dinçer, engelliler haftası münasebetiyle Engelsiz Yaşam Merkezinde gerçekleşen etkinliğe katıldı. Engelsiz Yaşam Merkezinde engelli bireyler için rehabilitasyon hizmetleri ile atölye çalışmaları, meslek edindirme kursları, spor etkinlik alanlarını ziyaret eden Vali Kumbuzoğlu ve Başkan Dinçer, eğitim programlarına katılan özel çocuklarla sohbet etti. 

Belediye Başkanı Dr. Evren Dinçer, Engelsiz Yaşam Merkezini engelli bireylerin ihtiyaçlarına cevap vermek, yaşamlarını kolaylaştırmak, onlara destek olmak ve sosyal hayata adapte olmaları amacıyla hayata geçirdiklerini söyledi.

Vali Mehmet Al Kumbuzoğlu, Engelsiz Yaşam Merkezi’nde engelli bireylerin ihtiyaçlarına uygun olarak tasarlanmış alanlarla birlikte erişilebilirlik ve çeşitliliğin her gruba hitap ettiğini dile getirdi. Engelli bireylerin toplumumuzun ayrılmaz birer parçası olduğunu vurgulayan Vali Kumbuzoğlu, engelli bireylerin bu tesiste eğitim başta olmak üzere her türlü imkândan yararlandığını ifade ederek “Belediye Başkanımız her alanda çok güzel çalışıyor. Özellikle engellilere yönelik yaptığı hizmetler takdire şayan. Şehrimizin dört bir yanında Belediyemize ait hizmet alanları ve tesisleri görüyoruz. Hizmetlerden faydalanan vatandaşlar memnun. Engelsiz Yaşam Merkezi de Belediye Başkanımızın Aksaray’a kazandırdığı en güzel hizmetleri arasında yer alıyor. Engelsiz Yaşam Merkezi gerçekten amacına uygun olarak hizmet veriyor. Her engel gurubundaki bireyler ve aileleri, sunulan bu hizmetten çok memnunlar. Ben hizmetleri ve emekleri için Belediye Başkanı Evren Bey’e bir kez daha teşekkür etmek istiyorum” şeklinde konuştu.

Engelliler haftası kutlamalarında, özel bireyler tarafından hazırlanan müzik dinletisi, zeybek oyunu, atölye çalışmaları ve oyun etkinlikleri gerçekleşti. Vali Kumbuzoğlu ve Başkan Dinçer, gösteri sunan özel bireylere tek tek teşekkür etti.

Engelsiz Yaşam Merkezi’nde gerçekleşen etkinliğine Vali Mehmet Ali Kumbuzoğlu, Belediye Başkanı Dr. Evren Dinçer ile beraber Aksaray Belediyesi Engelli Koordinasyon Merkezi Başkanı Bekir Kaya, engelli derneklerin başkanları ve aileler katıldı. (Basın bülteni)

Anahtar Kelimeler:
  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Vali Kumbuzoğlu Şehit Annelerimizi UnutmadıÖnceki Haber

Vali Kumbuzoğlu Şehit Annelerimizi Unutm...

Anneler Günü İçin Hazırlıklar SürüyorSonraki Haber

Anneler Günü İçin Hazırlıklar Sürüyor

Yorum Yazın

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar