Aksaray
DOLAR31.9682
EURO35.0861
ALTIN2417.2

TÜİK “Enflasyon Sadece 1 Ayda %6,7 Arttı”

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
TÜİK “Enflasyon Sadece 1 Ayda %6,7 Arttı”
TÜİK Ocak ayı enflasyon artışının yüzde 6,7 oranında olduğunu açıklarken Aksaraylılar artışın çok daha fazla olduğunu söylediler.

Kısa adı TÜİK olan Türkiye İstatistik Kurumu 2024 yılına ait ilk enflasyon verilerini açıkladı. TÜİK’in 2024 yılının ilk ay verilerine göre bile enflasyon Ocak ayında yüzde 6,7 oranına ulaşırken yıllık artış ise 64,86 oldu.

Aralık ayı sonunda asgari ücret ve diğer maaşlara yapılan zamların ardından başlayan zam furyasının Ocak ayı enflasyonunu fazla çıkarttığı tahmin edilirken geçim derdine düşen Aksaraylılar ise Pazar yerleri ve marketlerdeki enflasyon oranının bu rakamın çok üzerinde olduğunu söylediler. “Pazara bir defa çıkan enflasyon gerçeğiyle karşılaşır” diyen Aksaraylılar; “TÜİK birçok kişinin aldığı maaşların artışında etkili olmasına rağmen çok iyimser veriler açıklayarak sürekli gündeme geliyor. Artık TÜİK’i değerlendirmek yerine enflasyon oranını değerlendirmek gerekiyor. Açıklanan veriler genelde zaten hep iyimser oluyor ama TÜİK bile bu sefer biraz oranı arttırmış. Aralık ayı ile birlikte Pazar ve marketler başta olmak üzere hayatımızın her alanında adeta yeni bir devalüasyon oldu. Asgari ücret ve memur maaş artışlarıyla beraber fiyatlar bir anda değişti. Her şeye tepeden tırnağa zam geldi ve halen de değişik bahaneler ile zamlar devam ediyor. Akaryakıt gurubuna son bir haftada gelen zam oranı ortadayken enflasyonun düşük olduğunu söylemek yersiz olur. Orta ve dar gelir gurubu aileler ceplerine zamlı maaşlarını almadan zamlı etiketlerle karşılaştı. Aslında yapılan zamlardan önce zamlı etiketleri gördük. Her gün dur durak bilmeden zam gelen bir yerde enflasyonu düşük beklemek de hayalcilik olur. Zamlara sevinmeden yani cebimize girmeden arttırılan etiketleri gördük ve o etiketlere göre alışverişe başladık. Daha bunun yanında bekleyen ev sahiplerini de hiç söylemiyoruz” derken Enflasyon oranını değerlendiren SGK emeklileri ise “Bu kadar artan enflasyona rağmen 10 bin liraya yaşamaya çalışıyoruz” diyerek yaptıkları açıklamalarda; “Asgari ücrete, memur maaşlarına ve emekli kamu çalışanlarının maaşlarına zamlar yapıldı ve en son da bizlerin maaşları en düşük 10 bin liraya çıkartıldı ama daha bunu da alamadık. Asgari ücretin zammı açıklandığı andan itibaren gıda malzemeleri başta olmak üzere tüm ürünlerde fiyatlar değişmeye başladı. Şimdi halk zamlanan maaşlarına göre bile durumdan şikâyetçi ama bizler zamlanmayan maaşlarla bu süreci yaşıyoruz. Markete gittiğimizde veya pazara gittiğimizde kimse bize “Siz emeklisiniz, size az zam geldi ve siz daha ucuza alacaksınız” demiyor. Şimdi meydanda oturuyoruz. Burada eskiden çayımızı içip eskilerden yad ederken şimdi bizlere çay çok büyük bir lüks oldu. Çalışanlar veya kamu emeklileri bizlerden daha şanslı Mayıs ayında 7 bin 500 alıyorduk, Temmuz’da herkese zam gelirken bizlerin maaşları 7 bin 500’de kaldı. Ocak ayında o kadar artan fiyatlara rağmen yine 7 bin 500 çektik ve 2 bin 500 fark da verilecekmiş bu ay. Bizler daha zor durumdayız. Pazar’a çıkamaz duruma geldik. Kış şartları nedeniyle giderlerimiz çok arttı. Cumhurbaşkanımız “Bu yıl emekliler yılı olacak, emeklileri ezdirmeyeceğiz” dedi ama SSK ile BAĞKUR emeklileri perişan” dediler. (Haber: E.BUDAK)

Anahtar Kelimeler:
  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 1
    ÜZGÜN
  • 1
    KIZGIN
Otomobil Almaya Gittiği Isparta’da DolandırıldıÖnceki Haber

Otomobil Almaya Gittiği Isparta’da Dolan...

TERS ŞERİDE GİRMENİN BEDELİNİ AĞIR ÖDEDİSonraki Haber

TERS ŞERİDE GİRMENİN BEDELİNİ AĞIR ÖDEDİ

Yorum Yazın

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar