Aksaray
DOLAR31.9682
EURO35.0861
ALTIN2417.2

Trafikteki Sürücüleri de İnşaat Sahiplerini de Bıktırdılar

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Trafikteki Sürücüleri de İnşaat Sahiplerini de Bıktırdılar
Aksaray’da son yıllarda sayıları hızla artan 3 tekerlekli motosiklet ve elektrikli bisikletler trafik sorunu kadar inşaat sahiplerinin de sorunu olmaya başladı.

Aksaray trafiğinde son yıllarda görülmeye başlanılan 3 tekerlekli elektrikli ve motorlu araçların sayılarında artış olması ve bu araçların çoğunlukla herhangi bir belge bulundurmadan kullandırılması ve denetimlerde görülmemeleri trafik güvenliği açısında büyük sorun oluşturmaya devam ediyor. Son aylarda hurda toplama işi adı altında sayıları daha da artan 3 tekerlekli araçlar şehir trafiğindeki sorunlarının yanında inşaat sahipleri tarafından da tehdit olarak görülmeye başlandı.

“Trafikte hiçbir kural bu araçlar için uygulanmıyor” diyerek sözlerine başlayan sürücüler; “Aksaray trafiğinde son yıllarda görülen ve sayıları her geçen gün artmaya devam eden 3 tekerlekli araçların ne zaman hangi yoldan nasıl çıkacağını kimse bilmiyor. Plakaları ve belgeleri yok. Trafik kuralları konusunda bir kaygıları da yok. Trafikte oluşturdukları kaza ve tehdit sonrasında genel olarak işi kavgaya döküyorlar. Sabahın bir saatinde veya akşam saatinde yol ortasında aniden karşınıza çıkan veya ters şeritten kimseyi umursamadan üzerinize gelen bir atık toplayıcısını görebilirsiniz. Trafikteki tüm araçlara ve yayalara kurallar eşit şekilde uygulanmalı. Bu araçlar her isteyen tarafından değil belli bir belge ve kritere göre alınmalı. Bizlerin uyduğu kurallardan onlarda sorumlu tutulurken bizlere zorunlu olan trafik sigortalarından onlar da sorumlu olmalı. Karıştıkları kazalarda hiçbir sorumlulukları olmuyor ve aracı zarar gören sürücü bu zararı cebinden çekmek zorunda kalıyor” derken konu hakkında konuşan inşaat sahipleri de yaptıkları açıklamalarda; “Son dönemde hurda toplayan kişilerin bazıları inşaatlara musallat olmaya başladılar. Mahalle ve sokak aralarında günün her saatinde dolaşan bu kişiler gördükleri her şeyi alıp araçlarına atıp götürmeye çalışıyorlar. Bu insanların içerisinde işini yaparak parasını kazanan da, düzensiz şekilde çalarak aracını dolduran da var. Bizler ekmeğinin derdinde olana bir şey demiyoruz ancak artık bu konuda sıkı bir denetim ve çalışma yapmanın zamanı geldi” dediler. (Haber: E.BUDAK)

Anahtar Kelimeler:
  • 2
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Tarlaya uçan otomobilin alkollü sürücüsü yaralandıÖnceki Haber

Tarlaya uçan otomobilin alkollü sürücüsü...

İlaç Fiyatları da Yüzde 25 ZamlandıSonraki Haber

İlaç Fiyatları da Yüzde 25 Zamlandı

Yorum Yazın

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar