Aksaray
DOLAR31.9682
EURO35.0861
ALTIN2417.2

Trafik Sorunu Daha da Büyüyecek

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Trafik Sorunu Daha da Büyüyecek
Türkiye İstatistik Kurumu verilerine göre il genelinde 68 plakalı olarak trafiğe kayıtlı motorlu kara taşıtı sayısı 137 bin 552’ye yükseldi.

Kısa adı TÜİK olan Türkiye İstatistik Kurumu Aksaray’ın da aralarında bulunduğu TR71 bölgesindeki motorlu kara taşıtı verilerini açıkladı. TÜİK verilerine göre Nevşehir,Niğde,Kırşehir ve Kırıkkale illerini de içerisine alan TR 71 bölgesinde motorlu kara taşıtı sıralamasında ilk sırada yine Aksaray yer aldı.

Her ay düzenli olarak açıklanan verilere göre Aksaray trafiğinde tescilli olan 68 plakalı araçlardan 70 bin 924’ü otomobil, 21 bin 779’u traktör, 19 bin 718’i kamyonet, 14 bin 848’i motosiklet, 6 bin 885’i  kamyon/TIR, bin 453’ü minibüs, bin 362’si otobüs ve 583’ü özel amaçlı (iş makineleri diğer hizmet araçları)  araçlardan oluştu. TÜİK verileri sadece il trafik tescil numarası olan 68 plakalı araçları kapsadığından il genelinde bulunan ancak başka illerde tescilli olan diğer araçların da bu sayıya ilave edilmesi ile gerçek sayının bu rakamın çok üzerinde olduğu tahmin edilirken yaz ayında artan gurbetçi sayısının da 3 aylık süreçte Aksaray trafiğine eklenmesi ile Aksaray’ın en öncelikli problemlerinden birisi haline gelecek trafik sorunu çözüm bekliyor. Özellikle otopark sorunu başta olmak üzere çarşı merkezine olan ulaşımın sınırlı noktalardan olması ve sürücülerin bazılarının duyarsız davranışları önümüzdeki günler için sorun oluşturacak gibi görünürken TÜİK verileri ve şehirdeki trafik sorununu değerlendiren vatandaşlar da açıklamalarında; “Aksaray trafiği her geçen gün daha büyük sorun olmaya başladı. Kış aylarında bu sorun çok ortaya çıkmasa da havaların ısınmaya başlaması ile özellikle tek noktada sıkışan çarşı merkezine ulaşım tam bir eziyet haline gelmeye başladı. Atatürk bulvarında akşam saatlerinde oluşan yoğunluk da her geçen gün sorunu daha fazla büyütüyor. Eski sanayi caddesinde yapılan tüm uyarılara rağmen gerek oradaki dükkan sahipleri, gerek,toptancı araçları gerekse bu caddeden alış veriş yapacak olan diğer hemşerilerimizin vurdumduymaz tavırları çarşı merkezinde tüm noktalarda trafiği aksatıyor. Burada sürücülere ve diğer kişilere yapılan uyarılar çözüm olmuyor. Ebulfez Elçibey caddesi yani bir diğer adıyla kafeler caddesinde de durum farksız değil. Cadde üzerinden merkeze ulaşmaya çalışan veya merkezden çıkmaya çalışan diğer araçlar anlaşılamaz bir şekilde bu cadde üzerinde akşama kadar düşük hız ve yüksek müzikle seyir halinde olan araçlar nedeniyle sıkıntı yaşıyor. Akşama kadar bu caddeyi işgal eden kişiler şehrin trafik sorununda başka bir sebep.Sanayi istikameti olan Büyük Bölcek caddesinde de durum farklı değil. O cadde üzerinde bulunan iş yerlerine girip çıkan vatandaşlar şehrin en işlek caddelerinden birisini sürekli hatalı otoparklarla işgal ediyor. Özellikle cadde ortasında bulunan bir ekmek fırınının önü sürekli olarak kapalı duruma getirilmesine rağmen bu noktaya kimseler müdahale edemiyor. Bu noktalardaki trafik akışının hızlandırılması durumunda sorun biraz çözülür ancak ilerleyen süreçte en doğru proje olan belediye binasının taşınması ve sanayinin de yeni yerine geçmesi ile Bölcek caddesi ve çarşı merkezinde trafik biraz daha rahatlayacaktır. İdarecilerimizin acil olarak yaz ayı gelmeden yani gurbetçi hemşerilerimiz gelmeden bu soruna müdahale etmeleri gerekiyor” uyarısında bulundular. (Haber: E.B)


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Aydoğdu ve Dinçer Projeleri Yerinde İncelediÖnceki Haber

Aydoğdu ve Dinçer Projeleri Yerinde İnce...

Ertelenen Festival 29 Mayıs’taSonraki Haber

Ertelenen Festival 29 Mayıs’ta

Yorum Yazın

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar