Aksaray
DOLAR31.9682
EURO35.0861
ALTIN2417.2

Trafik Haftası İçin Meydanda Buluştular

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Trafik Haftası İçin Meydanda Buluştular
1-10 Mayıs karayolu ve trafik haftası etkinlikleri kapsamında farkındalık oluşturmaya çalışan tüm birimler 15 Temmuz Milli İrade Meydanında buluştu.

Avrupa ülkelerinin aksine en fazla can ve mal kaybına neden olan trafik kazalarını önlemek için son yıllarda yapılan eğitim ve denetim çalışmaları sonuç vermeye başlarken bu yılda 1-10 Mayıs’ta farkındalık oluşturmak için kutlanan karayolu ve trafik haftası etkinliklerinin son gününde ildeki karayolu ve trafik güvenliğini sağlamakla görevli tüm birimler 15 Temmuz Milli İrade meydanında buluştu.

Özellikle trafik kazaları ve sebeplerine dikkatin çekildiği stantlarda Aksaray belediyesi trafik zabıtaları, il emniyet müdürlüğüne bağlı trafik tescil ve denetleme şubesi ile bölge trafik ekipleri, jandarma trafik ekipleri, trafik kazalarında ilk müdahaleyi yapan UMKE ve diğer sağlık ekipleri, arama kurtarma birimleri ile karayolları ekiplerinin açtıkları stantlar vatandaşlar tarafından ilgiyle takip edilirken meydanda sergilenen kaza yapmış araçlar ile trafik kazalarına dikkat çekildi.

Düzenlenen bu türden etkinliklerin sürücülerin kazaların oluşum şekilleri ve sonuçlarını daha iyi kavramaları konusunda etkili olduğunu kaydeden vatandaşlar açıklamalarında; “Ülkemiz ne yazık ki kan emici bir terör örgütü ile yıllardan beri silahlı mücadelesini sürdürürken trafik canavarına da ondan daha fazla kurban verdi. Son yıllardaki denetimler ve eğitimler sayesinde kaza oranı azalsa da ne yazık ki halen ocaklar sönmeye devam ediyor. Ehliyetini alan veya kendisine çok fazla güvenen sürücülerin bu türden noktaları görmeleri gerekiyor. Trafik ne yazık ki hata affetmiyor. Bu nedenle direksiyon başına geçen herkes çok dikkat etmeli” dediler. (Haber/Foto: E.BUDAK)

Anahtar Kelimeler:
  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Öğretmenler Artan Şiddet Olayları İçin Meydanda ToplandıÖnceki Haber

Öğretmenler Artan Şiddet Olayları İçin M...

Motorlu Taşıtlar İçin Gereken Mesleki Yeterlilik Sınavı ATSO’da YapıldıSonraki Haber

Motorlu Taşıtlar İçin Gereken Mesleki Ye...

Yorum Yazın

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar