Aksaray
DOLAR31.9682
EURO35.0861
ALTIN2417.2

TOKİ Talihlileri Muhatap Bulamıyor

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
TOKİ Talihlileri Muhatap Bulamıyor
TOKİ tarafından yaptırılacak 9’uncu etap çalışmalarının yıllardır durması ve son yapılan arsa çekilişinde yerlerin bile açıklanamamasına tepki gösteren hak sahipleri “TOKİ’nin Aksaray ile ilgili bir açıklama yapması gerekiyor” dediler.

Toplu Konut İdaresi tarafından ülke genelinde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın 100 bin konut projesi kapsamında açıklanan ve İstiklal mahallesinde yaptırılacak olan projede müteahhidin projeden çekilmesi ile uzun bir süre bekleyen çalışmalar deprem öncesi tekrar başlamış ancak deprem bölgesindeki depremzedelerin acil ihtiyaçları nedeniyle tüm çalışmaların bölgeye kaydırılması nedeniyle başlamayan çalışmalar ileriki bir döneme ertelenmişti. Deprem bölgesi ve diğer bölgelerde çalışmalar sürerken Aksaray TOKİ inşaat alanında çalışmaların ne zaman başlayacağına yönelik bir muhatap bulamayan hak sahipleri “Sadece bize cevap verecek veya basın açıklaması yapacak bir muhatap arıyoruz” diyerek yaptıkları açıklamalarda; “TOKİ projeleri ile ülkemiz genelinde yüz binlerce kişi ev sahibi oldu. Ancak son 5 yıldır burada büyük sıkıntı var. Bu sıkıntının nedenini bilmiyoruz. TOKİ’nin yıllar öncesinde kurasını çektiği projeler yerinde sayarken hak sahiplerinin maddi ve manevi zararları artıyor. Yıllardır bir kişi çıkıp bu proje şu tarihte şu şartlarda bitecek diye ne bizlere ne de basına bir açıklama yapmadı. Şimdi merak ediyoruz, bu proje tamamlandığında o gün şartlarındaki koşullar mı? Yoksa bu gün koşulları mı geçerli olacak? Ödemeler neye göre belirlenecek? Bu çalışmalar ne zaman tekrar başlayacak? Bu soruların cevabını bekliyoruz ama ne Aksaray’da ne de TOKİ’nin merkezinde buna cevap verecek bir kişiyi bulamıyoruz. Burada bir inşaat şantiyesi var. Bu şantiye alanında bir çocuk boğularak can verdi.

Bu proje tamamlanmamışken 10’uncu etabın kura çekimi yapılıp onun hak sahipleri belirlendi. Konut sıkıntısı her geçen gün artarken bizlerin bu evlere ihtiyacı var. Deprem bölgesinden ilimize göç etmek zorunda kalanlar, kentsel dönüşüm alanında yıkılan konutlardan taşınmak zorunda kalanlar nedeniyle konut sıkıntısı çok arttı. Bu proje ile ilgili bir açıklama yapılmasını bekliyoruz” derken geçtiğimiz sene kura çekimi yapılan arsalarla ilgili de belirsizliğin sürdüğü ve arsa yerlerinin bile belli olmadığını söyleyen vatandaşlar; “TOKİ’nin inşaat alanındaki gecikmesi projeden çekilen müteahhit veya deprem bölgesindeki illerde çalışmalar olarak bahane edilirken arsa çekiminin üzerinden neredeyse bir sene geçecek olmasına rağmen arsaların akıbeti de belirsiz. “Bir kişi çıkıp da arsalar şu bölgede ve şu zamana dağıtımı yapılacak” demiyor. Bu arsaların yerleri ve ödeme planı ile ilgili şu ana kadar kimseye bir bilgi verilmemiş. Bu yerler inşaat çalışması beklemiyor. Ödeme planı ve sözleşmelerin imzalanması gerekirken ortada bu konuda da bir tek açıklama yok. Artık Aksaray ile ilgili bir açıklama yapılmasını ve bu projelerin akıbetlerinin ne olduğunun bizlere anlatılması gerekiyor. Arsaların en azından konumlarını ve ödeme koşullarını bilmek istiyoruz” dediler. (Haber: E.BUDAK)

Anahtar Kelimeler:
  • 2
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 1
    KIZGIN
Herkes Kapısının Önüne 1 Tane İstiyorÖnceki Haber

Herkes Kapısının Önüne 1 Tane İstiyor

TIR'ın kırmızı ışık ihlali yaşlı çifti canından ediyorduSonraki Haber

TIR'ın kırmızı ışık ihlali yaşlı çifti c...

Yorum Yazın

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar