Aksaray
DOLAR31.9682
EURO35.0861
ALTIN2417.2

Tarlalarda Hareket Başladı Tarım Araçlarına Dikkat

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Tarlalarda Hareket Başladı Tarım Araçlarına Dikkat
Aksaray’da kış mevsiminin geride kalması ile tarım arazilerinde çalışmalar başlarken vatandaşlardan köy ve kasaba yollarında tarım araçları konusunda dikkatli olmaları istendi.

Tarım ve hayvancılık kenti olarak adlandırılan ve nüfusun yüzde 80’inden fazlası direkt veya dolaylı yollardan tarım ve hayvancılık ile geçimini sağlayan Aksaray’da kış mevsiminin geride kalması ile sezon açıldı. Şehrin dört bir yanındaki tarım arazilerinde sabahlara kadar çalışan çiftçiler bayram öncesi işlerini tamamlamayı hedeflerken çalışmaların başlaması ve tarım araçlarının da yollara çıkmasıyla uyarılarını artıran yetkililer tarım araçları konusunda özellikle köy ve kasaba yollarında akşam ve gece saatlerinde sürücülerin daha dikkatli olmalarını isterken çiftçilerin de şehirlerarası yollara çıkma konusunda dikkatli olmaları istenirken köy ve kasaba yollarında da reflektör ve ışık donanımları konusunda duyarlı olmaları uyarışları da sık sık tekrarlanıyor.

2024 Dönemi için tarım arazilerine inen çiftçiler ise bir türlü getirilemeyen su sorunu konusunda taleplerini yineleyerek yaptıkları açıklamalarda; “Yer altından su çekmek istemiyoruz. Hem suyu bitiriyoruz. Hem de yüksek enerji bedelleri karşısında elimizdekinin çoğunu veriyoruz. Başka yerlere yapılan su yatırımlarından bizlerde istedik. Cumhurbaşkanımız son ziyaretinde su konusunda bir açıklama yapmadı. Bu şehrin çok büyük bölümü tarım ve hayvancılık ile geçimini sağlıyor. Yıllardır İrfanlı barajından getirilecek tarımsal suyu bekliyoruz. Bölge halkı olarak Türkiye’nin en maliyetli tarımını bizler yapıyoruz. Konya bölgesinde obrukların sayısının artmasının nedeni de bu su sorunu. Artık birileri bu konuda Ankara’da mı yoksa başka şehirlerde mi bir şeyler yapar bilmiyoruz ama bizler artık üreticiler olarak bu yatırımın acil yapılmasını ve Aksaray’ın bu suya kavuşturulmasını istiyoruz” dediler.

Köy ve kasaba yollarında tarım araçlarının sayısının arttığını belirten çiftçiler “bu yollarda ralli yapmaya çalışıyorlar” diyerek yaptıkları açıklamalarda; “Kış mevsiminin son bulması ile her tarlada tekerlekler dönmeye başladı. Şehrin merkezinde de, en ücra noktasında da tarım arazileri şenlendi. Bayrama kalmadan işimizi bitirme derdindeyiz. Bu nedenle birçok yolda da traktörleri görmek mümkün. Yollar köy yolu olduğundan dar. Traktörlerin arkasında takılı olan bazı araçlar geniş olduğundan yola zor sığıyor. Arkadan gelen araçlar da karşıdan gelen araçlar da aceleci davranarak hem kendi canlarını hem de başkalarının canlarını tehlikeye atıyorlar. Bu yollar elbette ulaşım için ama bu ulaşım zincirinin içerisinde o bölgedeki çiftçilere ait tarım araçları da var” uyarısında bulundular. (Haber: E.BUDAK)

 

Anahtar Kelimeler:
  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Belediyenin Bu Merkezi İle Engeller Ortadan KaldırılıyorÖnceki Haber

Belediyenin Bu Merkezi İle Engeller Orta...

Karayollarında Bayram Yoğunluğu BaşlıyorSonraki Haber

Karayollarında Bayram Yoğunluğu Başlıyor

Yorum Yazın

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar