Aksaray
DOLAR31.9682
EURO35.0861
ALTIN2417.2

Sürücüler “Far” Kontrolü Bekliyor

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Sürücüler “Far” Kontrolü Bekliyor
İl genelinde trafik denetimleri aralıksız sürerken birçok aracın farlarında yapılan modifiye işlemleri şikâyet konusu olurken sürücüler trafik polislerinden denetimlerde araç farlarının da kontrol edilmesini istiyorlar.

İl genelinde trafik denetimleri aralıksız sürerken yapılan denetimlerde sürücülerin evrakları ve araçların durumları kontrol edilirken kusurlu bulunan sürücüler cezalandırılıyor. Eksik evrak veya trafik güvenliğini tehdit edecek şekilde modifiye işlemi yapıldığı tespit edilen araçlarda gerekli görüldüğü taktirde bağlanıyor.

Aksaray merkezde trafik polisleri merkez dışındaki alanlarda ise jandarma trafik ekipleri tarafından yapılan denetimler sayesinde trafik sorunu önemli ölçüde kontrol altına alınırken son günlerde bazı araç sürücülerinin kendi görüş mesafeleri için araçlarının aydınlatma sistemlerinde yaptıkları değişiklikler trafikteki diğer sürücüler için çileye dönmeye başladı.

İl genelinde araçların şehir merkezi ile merkez dışındaki yollarda karşından gelen araçların farları nedeniyle yolda görüş mesafelerini büyük oranda kaybettiklerini söyleyen sürücüler trafik denetimleri sırasında polis ve jandarma ekiplerinin farlar konusunda da denetim yapmalarını beklediklerini söylediler. Bu farlar nedeniyle kaza riski artıyor diyen araç sürücüleri yaptıkları açıklamalarda; “Aksaray’da son aylarda araçların aydınlatma sistemleri bazı sürücüler tarafından değiştiriliyor. Yapılan bu değişiklik araç sahiplerini ve bu değişikliği yapan sanayicileri mutlu ederken diğer sürücüler için eziyet olmaya başladı. Araç muayenesine kadar merkezde bu farlarla seyreden araç sürücüleri hem önlerindeki araçların hem de karşıdan gelen araç sürücülerinin görüşlerini tamamen etkileyerek bu sürücülerin görüş mesafelerini büyük oranda yok ediyorlar. Bu araçlar konusunda yapılan denetimler sadece muayene istasyonlarında olduğundan bu sürücüler muayeneye araç götürmeden sanayide farlarını eskisine çevirdikten sonra aynı saat içerisinde yeniden bu değişikliklerini yapıyorlar. İl genelindeki denetimlerde araçlardaki eksik evraklar ve modifiyelere bakıldığından far konusunda sürücüler bu sorumsuzluklarını sürdürüyorlar. Son haftalarda bu durumdan etkilenen diğer sürücüler de araçlarının ışıklandırma sisteminde değişikliğe gitmeye başladılar. Trafik ve güvenlik açısından büyük risk tekil eden araçların farları konusunda da denetim yapılmasını bekliyoruz. Bu denetim yapılmazsa il genelindeki tüm araçlar ışıklandırma konusunda kendi kriterleri ile hareket etmeye başlayacaktır” dediler. (Haber: E.BUDAK)

Anahtar Kelimeler:
  • 0
    SEVDİM
  • 1
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 1
    KIZGIN
Bu Binalar Dayanıklı mı?Önceki Haber

Bu Binalar Dayanıklı mı?

Avukatlar Doğa Yürüyüşünde BuluştuSonraki Haber

Avukatlar Doğa Yürüyüşünde Buluştu

Yorum Yazın

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar