Aksaray
DOLAR31.9682
EURO35.0861
ALTIN2417.2

Şeker Tadında Bayramlar

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Şeker Tadında Bayramlar
Ramazan ayının mükafatı olan Ramazan bayramı için tüm hazırlıklar tamamlanırken yetkililer trafik kuralları konusunda sürekli uyarılarını tekrarlıyorlar.

11 Ayın Sultanı Ramazan ayının sonunda mükafatı olan Ramazan bayramı için yapılan hazırlıklar tamamlanırken Müslüman alemi yarın ki bayramı kutlayacak. Özellikle küslerin barıştığı, uzakta olan aile fertlerinin bileştiği ve ailelerin bütün haline geldiği bayram için haftalardır evlerde yapılan hazırlıklar tamamlanırken büyükler misafirlerini bekliyor.

Bugün tutulacak son orucun ardından yarın sabah 06:45’te kılınacak bayram namazının ardından kutlanacak bayram için il genelinde tüm tedbirler alınırken uzmanlar bir aydır oruç tutanlar için önemli uyarılarda bulundular.

Bir ay süresince yeme içme alışkanlığının değiştiğine dikkat çeken uzmanlar ziyaretler esnasında verilecek ikramlar ve sindirim sisteminin oruca göre kendisini hazırladığını ve çeşitli sıkıntıların yaşanabileceğini belirterek yaptıkları uyarıda; “Bir aydır tutulan oruç sonrasında Ramazan ayı son buluyor. Oruç tutan vatandaşlarda görülen en büyük sıkıntı deyim yerindeyse mide rahatsızlığı. Böyle dönemlerde insan vücudu kendisini oruç sürecine göre hazırladı ve birden bire yeme alışkanlığının değişmesi sıkıntılara neden olabilir. Haliyle bayram ziyaretleri ve ikramlarda fazla olunsa sıkıntıların yaşanmaması da mümkün görünmüyor. Hemşerilerimizden özellikle yeme ve içmeleri konusunda dikkatli olmalarını istiyoruz. Şimdiden herkese iyi bayramlar diliyoruz” dediler.

Bayram alışverişi için son günleri bekleyen ve alışverişin adresi olan merkezi kapalı çarşıya gelen vatandaşlar ise daha çok çocukları sevindirmek için çıktıklarını belirterek yaptıkları açıklamalarda; “Her Ramazan olduğu gibi bu Ramazan ayının da tamamlanmasıyla alışveriş için çıktık. Fiyatlar gerçekten çok pahalı ama çocuklara da bayramlık bakmak zorundayız. İstesek de istemesek de çıkıyoruz. Ev için şeker, lokum çocuklar için de bütçemize uygun birkaç kıyafet alacağız. Şimdiden herkesin bayramını kutluyoruz” dediler. (Haber: E.BUDAK)

Anahtar Kelimeler:
  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Meteorolojiden Tatilde Yağış UyarısıÖnceki Haber

Meteorolojiden Tatilde Yağış Uyarısı

Kur'an Kursundaki Çocukların Gönüllü Matematik Öğretmeni OlduSonraki Haber

Kur'an Kursundaki Çocukların Gönüllü Mat...

Yorum Yazın

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar