Aksaray
DOLAR31.9682
EURO35.0861
ALTIN2417.2

Seçim Değil Geçim Derdindeyiz

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Seçim Değil Geçim Derdindeyiz
2023 Milletvekilliği ve Cumhurbaşkanlığı seçimleri için çalışmalar hız kazanırken bir çok vatandaş “Seçimden önce geçim derdindeyiz, hayat pahalılığı ortada, iki yakamızı bir araya getirmeye çalışıyoruz” dediler.

14 Mayıs 2023 tarihinde yapılacak olan genel seçimler için siyasi partiler çalışmalarına hız verirken gönül verdikleri siyasi partilerden milletvekili olmak için aday olan siyasiler de saha çalışmalarına hız verdi. Aksaray ve Aksaray dışından bir çok aday adayı şimdiden Aksaray cadde ve sokaklarında vatandaş ziyaretlerine başlayarak yapılacak olası anketlerde desteklerini istiyorlar.

Yaşanan gelişmeler ve seçim süreci için sorularımızı yanıtlayan Aksaraylılar ise “seçimden önce geçim derdindeyiz” diyerek yaptıkları açıklamalarında; “2023 Seçimlerinde bu memleket için kim hayırlıysa o kazansın. Bizler oy vereceğimiz yerleri zaten belirledik. Allah o güne çıkmayı nasip ederse gidip bir oyumuzu vereceğiz. Bir oyumuzu dedik çünkü sadece kendi vereceğimiz oyda etkimiz var. Bakıyoruz millet 50 oyla veya 100 oyla yanındayız gibi sözlerle siyasilere yakın olmaya gayret ediyor. Kimsenin evindeki hanımına etkisi yok. O perdenin ardında kim nereye oy veriyor ne bilelim. Ama bu seçim sürecinde hayat pahalılığı unutuldu. Gerek fırsatçı deyin gerekse başka bir isim verin market raflarındaki ürünlerin fiyatları durmak bilmiyor. Yapılan zamlar daha bizlerin cebine girmeden başkalarının cebine girdi. Bir kilo et dar gelirli için lüks sayılıyordu şimdi bir koli yumurtada bir kilo peynirde lüks haline geldi. Nasıl oluyor da düzenli alışveriş yapan insanlar aylardır hiçbir ürünü iki kez aynı fiyata alamıyor. Bırakalım bu seçim işlerini birazda bu işlere bakalım. Maaşlara zam yapılıyor bir saat sonra market etiketleri değişmeye başlıyor. Bu memlekette meyve bile lüks hale geldi. Pazar tezgahlarında etiketler de satılan ürünlerde ortada. Buna yalan diyenler vatandaş gibi bu fiyatlara baksınlar. Bu adayların bizler gibi sıkıntıları yok. Artık siyasetçilerimiz de iş adamlarımız da 5 bin 500 olmasa bile 8 bin 500 lirayı bizler gibi ceplerine koyup bir ay yaşayıp bizim durumumuzu anlamaya çalışsınlar. Her seçim dönemi aynı bir çok vaat ile gelip oyu alıp daha sonra ulaşılmaz insanlar oluyorlar. Bu seçimde aynısı olacak. Millet 3-5 aylığına kıymete binecek sonra da 14 Mayıs Akşamından sonra selam verip selamımızı almayacak durumumuzu sormayacaklar.

Tarım ve hayvancılık kenti diyoruz ama süt, et, peynir, yumurta gibi ürünleri artık lüks sayılan harcamaların içerisine yazıyoruz. Elbette seçimler yapılsın ama şu hayat pahalılığı konusunda da birileri artık bir şeyler yapsın. Bizler seçim değil geçim derdine düştük. Kim hayırlıysa o kazansın” dediler.(Haber/Fotoğraf: E.BUDAK)

Anahtar Kelimeler:
  • 1
    SEVDİM
  • 1
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
2022 Yılı 141 Bin 669 Araç İle KapandıÖnceki Haber

2022 Yılı 141 Bin 669 Araç İle Kapandı

İYİ Partili Ali Karakuş’tan Adaylık AçıklamasıSonraki Haber

İYİ Partili Ali Karakuş’tan Adaylık Açık...

Yorum Yazın

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar