Aksaray
DOLAR31.9682
EURO35.0861
ALTIN2417.2

“Seçilecek Belediye Başkanından Konut Sorununa Çözüm Bekliyoruz”

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
“Seçilecek Belediye Başkanından Konut Sorununa Çözüm Bekliyoruz”
31 Mart yerel seçimleri için çalışmalar sürerken adayların projeleri ve beklentilerde dile getirilmeye başladı. Aksaray’da artan konut sıkıntısı vatandaşların beklentilerini belediye başkanlarının bu konudaki projelerine çevirdi.

Artan nüfus ve inşaat sektöründe yaşanan daralma nedeniyle son 3-4 yıldır il genelinde yapılan konutların sayısındaki azalma ve bina tercihlerinin 1+1 veya 2+0’a yönelmesi konut sıkıntısını gün yüzüne çıkartırken TOKİ’nin geçmişte yaptığı konut sayısı ve konut yapımındaki hızına ulaşamaması Aksaray’daki vatandaşlar belediye başkan adaylarından konut sorununu gidermek için taahhüt veya projelerini beklediklerini söylediler.

1980’lerin ortasından başlayarak Aksaray’daki konut sorununun kooperatifler ve müstakil arazilerin dar gelirlilere dağıtılması ile giderildiğini sonrasında ise Ak Parti ile TOKİ projeleri ile sorunun ortadan kaldırıldığını söyleyen vatandaşlar açıklamalarında; “Aksaray’da konut sıkıntısı her ay yeni boyutlara ulaşırken ev sahipleri ile kiracılar arasında da sorunlar her geçen gün büyüyor. İnsanların barınma hakları ellerinden alınmak üzere. Bunun için en büyük dayanak olan TOKİ’de bu sürede yetersiz kaldı. 5 Sene önceki projede daha yeni çalışmaların başlayacağı açıklandı. Bunun da seçim için mi yoksa gerçekten mi olduğunu bilmiyoruz. Şimdi belediye başkanlığı için sandık başına gideceğiz. Belediye başkanlarının sosyal veya kültürel projeleri yanında insan odaklı projelerini de merakla bekliyoruz. Mesela belediye başkan adayı olan hemşerilerimiz bu şehirdeki konut sorununa ne kadar hâkim olduklarını projeleri ile ortaya koyacaklar. Geçmişte de bu şehirde ev sorunu vardı. Ancak o gün şartlarında belediye arsaları adı verilen bölgede yüzlerce insana ev yerleri dağıtılarak dar gelirlilerin ev sahibi olmasının yolu açıldı. Bu alan dışında orta gelirliler için de Fatih Mahallesi kuruldu. Bu alanda ev sahibi olmak isteyen ve bir araya gelenlere arsa tashihinde kolaylık sağlanarak binlerce kişinin ev sahibi olması sağlandı. Bu ve benzeri çalışmalar bekliyoruz. Aksaray merkeze TOKİ tarafından bu günün sıkıntısını atlatabilmek adına en az bin civarında konut yapılmalı. Çünkü şehir genelinde konuta ilgi daha da artıyor. Şimdi merakla artık Aksaray belediyesine talip olan başkan adaylarından Aksaray’la ilgili projelerini bekliyoruz. Bu seçim beka veya memleket seçimi değil. Bu seçim yerel yönetim seçimi” dediler. (Haber: E.BUDAK)

Anahtar Kelimeler:
  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Yılın Son Ayında 809 Konut Satışı YapıldıÖnceki Haber

Yılın Son Ayında 809 Konut Satışı Yapıld...

Başkan Dinçer; “Yarıyıl Tatilinde Tüm Öğrencilerimizi Kitap Konaklarımıza ve Bilim Merkezimize Davet Ediyoruz”Sonraki Haber

Başkan Dinçer; “Yarıyıl Tatilinde Tüm Öğ...

Yorum Yazın

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar