Aksaray
DOLAR31.9682
EURO35.0861
ALTIN2417.2

Sanal Dolandırıcılara Siber Suçlardan Darbe

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Sanal Dolandırıcılara Siber Suçlardan Darbe
Emniyet müdürlüğü siber suçlarla mücadele şubesi ekipleri 3 dolandırıcı ile kişisel verileri yaydığı belirlenen bir kişiyi yakalayarak cezaevine yolladı.

Aksaray’da kamu düzenini sağlamak ve her türlü suç olayıyla mücadele ederek halkın huzur ve güven ortamının devamlılığını sağlamak adına görev yapan il emniyet müdürlüğü son günlerde yaptığı çalışmalar ile Aksaray’da halkın canını yakan veya yakmaya kalkışan kişilere göz açtırmıyor.

Bu kapsamda oluşan suç olaylarının faillerini yakalamadaki hızı ile de suçluların korkulu rüyası haline gelen il emniyet müdürlüğü ekipleri geçmişte işledikleri suçlardan dolayı firari duruma düşen kişilerin de yakalanması için çalışmalarını sürdürüyor. Bu kapsamda siber suçlarla mücadele şubesi ekipleri kısımlarınca aranan şahısları yakalamak için sabah erken saatlerde eş zamanlı operasyon düzenledi. Belirlenen adreslere yapılan operasyonlarda; Bilişim sistemleri banka ve kredi kurumlarını kullanılması suretiyle dolandırıcılık suçundan 9 yıl 2 ay hapis cezası bulunan ve 13 ayrı dosyadan aranması bulunan C.A., Bilişim sistemleri banka ve kredi kurumlarını kullanılması suretiyle dolandırıcılık suçundan 3 yıl 4 ay hapis cezası bulunan M.T., Bilişim sistemleri banka ve kredi kurumlarını kullanılması suretiyle dolandırıcılık suçundan 3 yıl 4 ay hapis cezası bulunan A.Ö.,

Kişisel verileri hukuka aykırı olarak ele geçirmek ve yaymak suçundan aranması bulunan G.K. yakalanarak gözaltına alındılar. Gözaltına alınan şahıslar Aksaray Eğitim ve Araştırma Hastanesindeki sağlık kontrollerinin ardından işlemleri için il emniyet müdürlüğüne götürüldüler. Buradaki işlemleri tamamlanan 4 şüpheli de sevk edildikleri adli mercilerce tutuklanarak cezaevine gönderildiler. (Haber: E.BUDAK)

Anahtar Kelimeler:
  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Emniyet 48 Ekip İle Göz AçtırmadıÖnceki Haber

Emniyet 48 Ekip İle Göz Açtırmadı

Demir “Aksaray’a Geleceğini Kaybettirmeyeceğiz”Sonraki Haber

Demir “Aksaray’a Geleceğini Kaybettirmey...

Yorum Yazın

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar