Aksaray
DOLAR31.9682
EURO35.0861
ALTIN2417.2

Sanal Alışveriş En Çok Onları Vurdu

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Sanal Alışveriş En Çok Onları Vurdu
İnternetten yapılan satışlar ve güven ortamının oluşması vatandaşların alışveriş kültürünü değiştirirken Aksaraylılar en çok giyim ve elektronik malzeme siparişi veriyor.

Teknolojinin gelişmesi ve internetin insan hayatındaki yerini sağlamlaştırması ile hayatımıza giren sanal alışverişte Pazar her geçen gün büyürken yerel ticaret de her geçen yıl bir önceki yılı aratıyor. Özellikle gençlerin büyük bölümü alışverişlerinde sanal mağazaları tercih ederken yerel esnaflardan ürün alacak olanlar da ürün fiyatlarını karşılaştırmadan alışverişlerini tamamlamıyor.

İnternet satışlarının ilerleyen yıllarda tamamen küçük esnafları yok edeceğini belirten esnaflar; “Yıllar öncesinde hayatımıza giren zincir marketler şehir piyasasını büyük oranda bozmuşken son yıllarda internet alışverişleri de yaygınlaşmaya başladı. Birçok müşterimiz özellikle giyim, ayakkabı ve elektronik ihtiyaçlarını artık buradan görmeye başladılar. Market tarzındaki diğer e sipariş siteleri de artık yaygınlaşmaya başladı. Hemşerilerimiz 2 paket makarnayı bile buralardan sipariş etmeye başladılar. Bu sitelerde bizlerin masrafları olmadığı ve ülke genelindeki tüm insanlara ürün sattıklarından fiyat olarak bizlerden çok daha avantajlı olduğunu biliyoruz ama sonrasında oluşacak sorunlar konusunda yerel esnafların sağladığı imkânları kimse sağlayamıyor. Hemşerilerimiz aldıkları ürünlerde ilerleyen günlerde başlayan sorunlarla birlikte sanal alışverişin zararlarını görseler de Aksaray’ın alışveriş pazarı her geçen ay daha da daralıyor. Çok değil 3-5 seneye kendini sanala göre yenilemeyen esnaflar kapatmak zorunda kalacaklar” derken alışverişlerinde internetteki mağazaları tercih eden Aksaraylılar da; “Aksaray her alanda ülkemizin ne yazık ki en pahalı ilerinden bir tanesi. Özellikle elektronik ürünler konusunda sanal alışveriş başlayana kadar Aksaray halkı teknolojiyi çok pahalı kullandı. İnternet satışlarına rağmen halen de aynı ısrarlarını sürdürüyorlar. Bilgisayar malzemesi için gittiğimiz bilgisayarcı da il dışından malzemeyi sipariş edip karını koyup bizlere satıyor. O zaman biz neden aracı kullanalım. Elimizdeki telefonlardan bile bir ürünü kolaylıkla sipariş edebiliyoruz. Giyim konusunda da takip ettiğimiz mağazalar dönem, dönem önemli indirimler yapıyor ve gerçekten Aksaray’a göre çok cazip fiyatlara ürünler alabiliyoruz. Beğenmediğimiz bir yönü olduğunda ise ürünü tekrar iade ederek paramızı alabiliyoruz. Güvenilir internet sitelerinden yapılan alışverişlerde hiçbir sorun yaşamıyoruz. Zaten sorun yaşanmadığından sanal ticaret her geçen gün büyüyor. Özellikle genç nüfus alışverişlerinin neredeyse tamamına yakınını sanaldan yapıyor. Buna şikayetlenmek yerine yeniliğe ve yeni alışveriş düzenine ayak uydurmak gerekiyor. Halen Aksaray’da bu yönde bir girişim yok. Yeni dünya düzeninde artık nakit para da olmayacak insanlar artık gıdaya kadar tüm ürünlerini buralardan sipariş etmeye başlayacaklar. Aksaray’dan bin TL’ye alacağımız ürünü sanaldan yarı fiyatına alabiliyorsak neden internet alışverişini tercih etmeyelim” dediler. (Haber: E.BUDAK)

Anahtar Kelimeler:
  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Dağılgan’da Sessiz FinalÖnceki Haber

Dağılgan’da Sessiz Final

TFF 3. Lig 3. Grup'ta 68 Aksaray Belediyespor şampiyon olduSonraki Haber

TFF 3. Lig 3. Grup'ta 68 Aksaray Belediy...

Yorum Yazın

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar