Aksaray
DOLAR31.9682
EURO35.0861
ALTIN2417.2

Rengârenk Bir Tesis Oldu

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Rengârenk Bir Tesis Oldu
Belediye Başkanı Dr. Evren Dinçer, yapımı tamamlanarak açılışa hazırlanan Çocuk Eğlence Merkezinde incelemelerde bulundu.

İstiklal Mahallesinde Pazar alanı yanında yapımı tamamlanan Çocuk Eğlence Merkezinin kaba inşaatı geçtiğimiz günlerde tamamlandı. Çocukların hizmete alınmasını merakla beklediği yeni tesisin içerisine oyun gruplarının kurulumu ve etkinlik alanlarının yapı için çalışmalara devam ediliyor. Çocukların heyecanla beklediği, Çocuk Eğlence Merkezi tamamlandığında çocukların bilişsel, fiziksel ve zihinsel gelişimine büyük katkı sağlayacak. 2 Bin metrekare alana sahip tesis içerisinde oyun alanları, kum havuzları, mescit, kafeterya, idari binası, bahçesinde oyun grupları ve satranç tahtaları bulunuyor.

Çocuk eğlence merkezinde çocukların güvenle kullanabilmesi için kurulumu yapılan oyun gruplarında incelemelerde bulunan Belediye Başkanı Dr. Evren Dinçer, yaptığı açıklamada şu ifadeleri kullandı; Çocuk Eğlence merkezimiz, çocuklarımızın bir araya gelebilecekleri, yaş ve gelişim dönemine uygun oyuncaklar ve oyunlar ile zaman geçirebilecekleri, yeni şeyler keşfedip- öğrenebilecekleri, grubun bir parçası olarak paylaşmayı öğrenebilecekleri, haftanın belirli gün ve saatlerinde ebeveynlerle birlikte katılım sağlayacakları yeni bir tesis oldu.

Bu yeni eğitim ve sosyal tesisimizde Çocuklarımızın, psiko-motor, duyusal, bilişsel, duygusal, zihinsel ve fiziksel becerilerini kendi akranları ile sosyal bir ortamda, öğretmen gözetiminde, materyaller eşliğinde geliştirebileceği, her yönden gelişimi destekleyen bir mekânı tasarlayarak hizmete sunduk. Hepimiz biliyoruz ki son yıllarda kentleşmenin sebep olduğu izole yaşam, çocukların sosyalleşmesini olumsuz etkilemektedir.

Son yıllarda çocuklar sokakta, bahçede veya parklarda oynaması, arkadaşlık ilişkisi kurması gereken yaşlarda; çağın getirdiği telefon, tablet ve televizyon gibi teknolojik aletlerin yaygınlaşmasıyla birlikte saatlerce bu teknolojiye maruz kalıyor. Teknolojinin öğrenme üzerinde olumlu etkileri olduğu (bilinçli bir şekilde programların seçilmesi ve zaman sınırlaması getirilmesi halinde) kabul edilse de çocukların sosyal ve duygusal gelişimini olumsuz yönde etkiledikleri bilinmektedir.  Buna rağmen hayatımızın bir parçası olan bu aletleri çocukların hayatından soyutlamak mümkün olmadığı için çocuğun gelişimini destekleyecek kaliteli uyaranlar sağlamak toplum olarak hepimizin bir görevidir.

Bizde bu süreçte ailelerimizin yanında olmak için çocuklarımız için rengârenk bir mekân tasarladık. Yakın zamanda açılışını gerçekleştirerek hizmete sunacağımız tesisimizde incelemelerde bulunduk. Burayı çocuklarımızın heyecanla beklediğini biliyoruz. Çocuklarımızı bu tesise kavuşturmak için gayretle çalışıyoruz” dedi. (Basın bülteni)

Anahtar Kelimeler:
  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Başarılı Kadınlar İlham Veren Hikâyelerini ASÜ’lülere AnlattıÖnceki Haber

Başarılı Kadınlar İlham Veren Hikâyeleri...

Limon Yüklü TIR Devrildi 2 YaralıSonraki Haber

Limon Yüklü TIR Devrildi 2 Yaralı

Yorum Yazın

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar