Rektör Arıbaş: “Basın Toplumsal Hafızanın Temel Taşıdır”

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Rektör Arıbaş: “Basın Toplumsal Hafızanın Temel Taşıdır”
Aksaray Üniversitesi (ASÜ) Rektörü Prof. Dr. Alpay Arıbaş, 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü dolayısıyla yayımladığı yazılı mesajla basın mensuplarının gününü kutladı.

Gazetecilerin toplumun doğru, tarafsız ve hızlı bilgiye ulaşmasında önemli bir sorumluluk üstlendiğini vurgulayan ASÜ Rektörü Prof. Dr. Alpay Arıbaş, basının demokrasinin vazgeçilmez unsurlarından biri olduğuna dikkat çekti. Kamuoyunun aydınlatılması adına büyük bir özveriyle görev yapan basının, bireylerin bilgi edinme ve haberdar olma ihtiyacını karşılayan en önemli kaynak olduğunu ifade eden Arıbaş, “Mesleki etik ve sorumluluk bilinci çerçevesinde kamuoyuna ulaştırılan doğru bilgiler, toplumsal gelişimin hızlanmasına ve yapılan çalışmaların daha verimli hale gelmesine önemli katkılar sunmaktadır. Zor koşullar altında, zaman ve mesai mefhumu gözetmeksizin görev yapan basın emekçileri, halkın haber alma hakkını koruyarak toplumsal hafızanın oluşmasına da ciddi katkılar sağlamaktadır” dedi.

Rektör Arıbaş: Kamu yararını esas alan gazetecilik topluma güç katar

Basın mensuplarının üstlendiği sorumluluğun her geçen gün daha da önem kazandığını belirten Rektör Arıbaş, etik değerlere bağlı, kamu yararını esas alan gazeteciliğin her zamankinden daha kıymetli olduğunu ve topluma güç kattığını dile getirdi. Basın kuruluşlarının Aksaray Üniversitesinde yürütülen sosyal, kültürel, bilimsel ve akademik faaliyetlerin kamuoyuna duyurulmasında her zaman önemli bir paya sahip olduğunu ifade eden Arıbaş, açıklamasını şu sözlerle tamamladı: “Şehrimizde faaliyet gösteren tüm yerel ve yaygın basın mensuplarına üniversitemize ve şehrimize katkılarından dolayı teşekkür ediyorum. Kıymetli basın mensuplarımızın eleştirileri, önerileri ve tavsiyeleri bizler için her zaman yol göstericidir. Gazetecilik mesleğini onur, hakkaniyet ve sorumluluk bilinciyle sürdüren tüm basın çalışanlarının 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü’nü kutluyor, görevlerinde başarılar ve kolaylıklar diliyorum.”dedi. (Basın bülteni)

Anahtar Kelimeler:
  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Çevreyi Kirletenlere, 578 Bin 467 TL Ceza KesildiÖnceki Haber

Çevreyi Kirletenlere, 578 Bin 467 TL Cez...

Başkan Dinçer: “Basınımız, Şehrimizin Gelişim Sürecinde Kilit Rol Oynuyor”Sonraki Haber

Başkan Dinçer: “Basınımız, Şehrimizin Ge...

Yorum Yazın

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar