Aksaray
DOLAR31.9682
EURO35.0861
ALTIN2417.2

Ramazan Lezzetlerine Zam Yok

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Ramazan Lezzetlerine Zam Yok
Ramazan ayına sayılı günler kala ramazan lezzetlerinden olan ramazan pidesi ve tahinli fiyatları vatandaşların merak konusu oldu.

11 ayın sultanı olarak bilinen Ramazan ayının yaklaşması ile vatandaşlar alışveriş hazırlıklarına başladı. Vatandaşlar hazırlıklara devam ederken ramazanda alınan ürünlerin başında gelen ekmek, pide ve tahinliye zam yapılıp yapılmayacağı konusunda açıklama bekliyordu. Beklenen açıklamayı Aksaray Fırıncılar, Pastacılar ve Lokantacılar Odası Başkanı Halis Altınsoy yaptı.

Altınsoy, Ramazan lezzetlerinin başında gelen pide ve tahinli fiyatlarına bu yıl zam yapılmayacağını bildirdi. Geçen yılki fiyatların bu yıl da geçerli olacağını söyleyen Altınsoy açıklamasının devamında; “Ramazan ayı yaklaştı. Bizlere de sürekli soruluyor. Ekmeğe, tahinliye zam var mı diye. Ramazan ayının vazgeçilmezlerinden olan pideye ve tahinliye zam yapılmayacak. Ekmeğe de yakın zamanda zam görünmüyor. Ayrıca ekmeğin ve pidenin gramajlarında da değişiklik yok. Tahinli de ise fiyatlar değişiyor. Bizler Aksaray’da çift ekmek ölçüsünde pideyi 5 lira civarında satıyoruz. Tahinli de 8,10,15 lira arasında değişiyor. Talep edilen ürüne göre fiyat değişiyor ama bu yıl ekmek, pide ve tahinliye zam yapılmayacak.” dedi. Aksaraylı vatandaşların vazgeçilmez ramazan lezzetlerine zam yapılmayacağını duyan vatandaşlar; “Ramazan ayı yaklaştı ve hazırlıklarımız başladı. Birçok ürüne zam geldi. Bizler de pide ve tahinliye zam konusunu merak ediyorduk. Zam yapılmayacağını duyduk ve derin bir nefes aldık. Zaten döviz kurlarında yaşanan hareketlilik ve pandemi süreci vatandaşı olumsuz etkiliyor. Bir de yapılan zamlar vatandaşın belini büküyor. Ne yazık ki ramazan lezzetlerimizi doya doya yiyebileceğiz. Pidemiz ve tahinlimiz sofralarımıza zam olmadan gelebilecek.” ifadelerini kullandılar. (Haber: S.O)

Anahtar Kelimeler:
  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Lastiklerde Yaz Dönemi BaşlıyorÖnceki Haber

Lastiklerde Yaz Dönemi Başlıyor

Terminalde Kontroller Devam EdiyorSonraki Haber

Terminalde Kontroller Devam Ediyor

Yorum Yazın

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar