Köşe Yazısı

Protokol İçin Siyasete mi Girilir?

nazmicaliskan Nazmi 3 Kasım 2026, 06:022 dk okuma
Protokol İçin Siyasete mi Girilir?

Son yıllarda sürekli eleştirilen iktidar partisine bakıyor ve eleştirenlere hep şu soruyu soruyorum; “Bu ülkede iktidar mı, yoksa muhalefet sorunu mu var?”

Elbette cevap yok ama kapalı kapılar ardında memleket sevdalısı olan ahalimizin de, sözde muhalefetimizin de söyleyeceği bir hayli şey var.

Özellikle son 3-4 senedir beğenmediğimiz muhalefet anlayışını bile mum ile arayacağımızı bundan 4 sene önce birisi bana deseydi “hadi oradan daha beteri de olmaz herhalde” der ve gülerdim.

Ancak bugün geldiğimiz noktada bundan 3-4 sene evvel muhalefet yapmaya çalışanlar gerçekten çok başarılı bir çizgide işlerini yaparken ben eleştirilerimle onlara haksızlık ediyormuşum.

Bugün sadece il özelinden gidersek Aksaray’da her şey süt liman.

Bu ilde ne derdi olan bir kişi ne de sorun olan bir tane bile konu yok.

Bunu ben demiyorum, muhalefet sessizliği ile söylüyor.

Aksaray’da son senelerde siyasi partiler başta olmak üzere, dernekler ve diğer başkanlık makamı olan kuruluşların hepsinin derdinin sadece protokollerdeki fotoğraf karelerinde yer almak olduğunu hep birlikte izliyoruz.

İl genelinde yaşanan olaylar ile yaşanamayan güzellikler konusunda 3 maymunun oynanması da Ak Parti iktidarının başarısı değil mi?

Ak partinin çeyrek asrı dolduran hikayesindeki en büyük başarı bölümü Aksaray ve Aksaray benzeri illerde yaptığı çalışmalar ile halkın kayıtsız şartsız verdiği destek olmuyor mu?

Sadece seçim dönemlerinde açılan siyasi partilerin bu ilde muhalefet yapmaya cesaretlerinin olmadığını, sadece açılışlarda “Başkan” sıfatı ile gezmek için bu makamları doldurduklarını inkar edebilir miyiz?

Elbette edemeyiz.

Bugün benim bu yazıma karşı çıkacak olan ve eleştirecek olanlar da olacaktır.

Nasıl ki ben onları “Protokol başkanları” olarak itham ediyorsam onlar da beni saygı çerçevesinde eleştirebilirler.

Ama ben bir gazeteci olarak son senelerde olmayan muhalefete baktığımda Ak partinin bu ülkede Sayın Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın sağlık durumunun el verdiği süreçte bir 25 sene daha ülkeyi idare edebileceğine inanıyorum.

Bırakın bu halk için üretecekleri projeleri, halk için yapılmayanları söyleyemeyen kişilerin bu ülke yönetimine aday olduklarına inanabilen kaç kişi var bu ilde.

Kimse seçmenin verdiği kararı yargılamak gibi hata içerisine girmemeli.

Son 3 senedir izlediğim muhalefet üyelerinin bu ildeki insanlara verdiği en büyük katkı bir yerlerdeki kesilecek kurdelelerin ucundan tutarak tebessüm ile poz vermek değil mi?

Bu ildeki işçinin, çiftçinin, hastanın, sendikalının, esnafın, şoförün ve binlerce sıkıntılı insanın sorunları ve sıkıntıları ile ilgili tek kelime edebilen veya onların sorunlarını çözmek için muhalefet etmek yerine bir tek proje ortaya atan bir tane muhalefet sözcüsü ya da gözcüsü görebilen var mı?

Zaman zaman, ülke gündemine dair sosyal medya açıklamalarından başka bir sıkıntı görmeyen insanların kurdele sevdaları ne kadar daha sürer bilmiyorum ama bugün iktidara geliş yıldönümü olan Adalet ve Kalkınma Partisi karşısındakilerin bu kafa yapıları ile daha çok çeyrek yüzyıllar geçirir.

Derdiniz kurdele tutmak ve protokollerde tebessüm etmekse son derece başarılısınız.

Yok ilde siyasi olarak yapılmayanları gündeme getirip halkın sesi olmaksa 25 sene de olduğu gibi sınıfta kaldınız.

Sizler çok kurdele kesersiniz daha,

Kalın bir 25 sene daha sağlıcakla…

Yorumlar

Henüz yorum yok. İlk yorumu sen yaz!


Reklam